Društvo

(VIDEO) Legendarni Savić dobio plaketu sa likom cara Konstantina od predsednika Skupštine Grada doc. dr Bobana Džunića

Uoči premijere u niškom bioskopu Cine Grand proslavljenog fudbalera Duleta Savića primio je u Skupštini Grada Niša Doc. dr Boban Džunić.

Verujem da će svima, koji dođu večeras, biti lepo i da će videti nešto novo. Ono što već znaju videće na drugi način. Nakon sinoćne i preksinoćne premijera u „MTS dvorani“, gde je bilo preko 1.000 ljudi, svi su izašli sa osmehom na licu, neki sa suzama, ali su svi radosni otišli kući, što je najvažnije“, kazao je Dušan Dule Savić prilikom prijema u Skupštini grada.

Savić je ponovio da je važno prisećati se prošlih generacija, jer bez njih ne bismo ni mi postojali, što se odnosi i i na klubove, naročito za Crvenu zvezdu, koja je imala brojne uspešne generacija fudbalera.

Producent filma Oliver Paunović istakao je da je Dušan Savić po mnogo čemu zanimljiv i da se pored nekadašnjeg doživotnog predsednika Jugoslavije Josifa Broza Tita, na stadiona smelo skandirati i ime ovog legendarnog fudbalera rođenog u Ubu.

„Drago mi je da je jedna niška produkcija uradila film o jednoj velikoj zvezdi i legendi „Ex Yu“ fudbala. Dule Savić je neko ko je bio veliki fudbaler, a pojavljuje se i na filmu, u reklami, Dule Savić i dan danas živi. Mnogi fudbaleri kad završe fudbalsku karijeru prestanu da se pojavljuju u medijima, a Dule je ostao simbolički rečeno, “politički aktivan“, iako nije u politici. Ovaj film se dosta razlikuje od mojih ostalih filmova, zato što ovaj film podiže, ne samo Srbiju, več sve naše bivše Republike. Film je pun emocija i govori o čoveku koji je došao iz jednog malog mesta i napravio ime i prezime u fudbalu koje traje i dan danas”, pojašnjava Paunović.

Predsednika Skupštine Grada Niša doc. dr Boban Džunić istakao je na svečanom prijemu da je dolazak Duleta Savića velika čast za naš grad, jer je Savić ostavio veliki trag u srpskom fudbalu i sportu.

Za nas je ovo veliko događaj i nama to puno znači. Hvala rediteljima i producentima koji su napravili ovaj film,  a pre svega hvala Dušanu Duletu Saviću zato što ostavio veliki trag u našem fudbalu i sportu. Malo pre svečanog  prijema, razgovarao sam sa Duletom o tome da smo mi levoruki specifični ljudi, uporni smo i dajemo sve od sebe. Kada sam kao malo počeo da treniram fudbal u klubu Radnički, Dule Savić mi je bio uzor”, priseća se doc. dr Dzunić.

Fudbaler Dušan Savić, producent Oliver Paunović i predsednik Skupštine grada doc. dr Boban Džunić ;Foto: Niške Vesti

Nakon Beograda i Novog Sada, priča o Duletu Saviću stiže u Niš. Niška premijera dugometražnog dokumentarno-sportskog filma “Dule Savić, a u Londonu muk” producenta Olivera Paunovića i niške City Grupe u režiji Branke Bešević Gajić, zakazana je za 2. februar od 19. 30 sati na velikom platnu bioskopa Cine Grand u Delta Planetu.

Foto: Niške Vesti

Nakon premijere, niškoj publici pokloniće se proslavljeni fudbaler Dušan Dule Savić, kao i autorska ekipa filma.

Nakon premijere u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, ovaj dokumentarac će se od subote naći na redovnom repertoaru bioskopa Cinegrand, Cineplexx i Vilin Grad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com