Društvo

Čepovi otpremljeni, traže se kolica

Članovi Grupe za pomoć ugroženim Nišlijama, koji vode akciju “Čepening” odneli su 920 kg čepova čijom su prodajom sakupljena sredstava za kupovinu elektromotornih invalidskih kolica. Nedovno su članovi grupe javno potražili pomoć da se čepovi prevezu do Reciklažnog centra u Beloljinu i pomoć je stigla sa više strana. I ovog kao i prošlog puta na zahtev za potreban prevoz je rado dogovorilo rukovodstvo Regionalnog centra “Jugoistok” iz Niša.

U prvoj turi sakupljanja čepova organizatori akcije lane, predali su 720 kg što je 180 evra. Kako je za kupovinu polovnih elektoromotornih kolica jeste potrebno 400 evra, akcija je nastavljena. Prikupljena nova količina transportovana je do reciklažnog centra u Beloljinu. U jučerašnjoj akciji predato je 0,92 tona plastičnih čepova, to je donelo dodatnih 27.600 i dinara, a ova suma upotpunila je nedostajaću cifru i sada je na raspolaganju 410 evra za kupovinu elektromotornih kolica. Screenshot 9

“Nišlije svakodnevno pomažu u sakupljanju čepova. Mnogi su se javili da pomognu kad smo tražili prevoz. Novu količinu smo transportovati a upravnik Reciklažnog centra u Beloljinu je pred nama dao nalog da se isplata od 27.600 dinara uradi odmah. Sada sa tim novcem ukupno imamo 410 evra što je dovoljno za kupovinu novih invalidskih kolica. Već smo u potrazi za modelom koji će odgovarati”, kaže Vojkan Živković za Niške Vesti je dan od pokretača akcije Čepening.

Akcija ČEPENING i dalje traje, potvrđuje Živković i dodaje-

“Odmah nastavljamo dalje sa akcijom. Sakupljamo čepove i dalje za još jedna kolica i biće potrebno organizovati prevoz za neku narednu količinu, veoma su nam bitni ljudi koji su se javili da pomognu”, završava član Grupe za pomoć ugroženim Nišlijama.

Screenshot 11

Nišlije u ovoj akciji svakodnevno pokazuju koliko su zaista humane,  dobra vest je da se akcija Čepening nastavlja što jeste šansa za sve one koji se nisu priključili da u nastavku postanu deo ove humane priče.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com