Društvo

Gimnazijalci poklanjaju zagrljaje i poruke sreće

Sutra, na međunarodni Dan zagrljaja u 12 sati, petnaestoro učenika niške gimnazije „Svetozar Marković“ će u centru Niša grliti prolaznike i poklanjati im poruke sreće. Ovu akciju je učenički Parlament pokrenuo pre četiri godine, kažu da su reakcije prolaznika veoma pozitivne i da se prošle godine “čekalo za zagrljaj u redovima“.

Kako je Niškim Vestima rekla Zora Lekić, pomoćnik direktora ove niške gimnazije, ideja je potekla od đačkog Parlamenta, a kolektiv je bio tu da podrži realizaciju.

„ Ovo će biti četvrta godina da naši učenici dele zagrljaje Nišlijama u centru grada. Rekacije su više nego pozitivne, od iznenađenja pa do čekanja reda za zagrljaj. U akciji će učestvovati oko 15 odabranih dečaka i devojčica, a ove godine je novina da će svako uz zagrljaj dobiti i poruku.“, rekla je Zora Lekić.zag

Psiholog škole, Dragana Radosavljević, aktivno učestvuje u pripremi sutrašnje akcije i u vreme objavljivanja ovog teksta, ona je zajedno sa svojim učenicima pisala poruke koje će sutra biti poklanjane prolaznicima.

„ Kada su deca na internetu pronašla da je 21. januar međunarodni Dan zagrljaja, bili su oduševljeni i želeli su da rašire tu pozitivnu energiju. Sve što je učenička inicijativa mi uvek rado prihvatimo, jer to jača njihovo samopuzdanje. A kao psiholog mogu da kažem da je zagrljaj veoma važan, prenosi empatiju i lepe emocije. Posebno ako je čovek loše raspoložen, nesrećan i nezadovoljan. A danas nam je više nego potrebno da se smejemo. Veoma smo ponosni na našu decu“, kazala je Niškim Vestima psiholog gimnazije, Dragana Radosavljević.zag2

„Običan zagrljaj nosi hiljadu reči nesrećnom srcu“, jedna je od poruka koju će učenici podeliti Nišlijama u centru grada. Petra Naumović, učenica drugog razreda glavni je organizator sutrašnje akcije.

„ Svako će dobiti i zagrljaj i poruku. Ideja je i da mi grlimo ljude i da se oni međusobno grle, da se zagrljaji prenose. Nije bitno koliko se zagrljaja da, bitno je da sutra svako zagrli nekog. Tako se i problemi čine manjim,“ kaže Petra.zag3

Povodom sutrašnjeg Dana zagrljaja, evo i poruke svim čitaocima Niških Vesti:
Nije tačno da je skupo sve ono što je lepo, zagrljaji su neprocenjivo lepi, a besplatni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com