Društvo

Da naučimo stigli nismo, zato Vam pišemo ovo pismo

dovitljivi učenici i profesor logike

Da bi odložili odgovaranje za ocenu iz predmeta logika, učenici trećeg razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ potrudili su se da sastave rimovano „pismo“ i predaju ga pre časa svom profesoru Bojanu Kitanoviću.

O odnosu učenika i nastavnika napisano je na hiljade udžbenika i studija, ali sve ono što se dešava u tom odnosu u praksi, teško da je moguće opisati.

Bojanove profesionalne uspehe su Niške Vesti već zabeležile u tekstu „Među najboljima. O svojim uspesima nerado priča“.

Početkom ove kalendarske godine učenici odeljenja III-10 ove niške gimnazije predložili su Odeljenskom veću da se njihov profesor pohvali, što se i dogodilo.

U obražloženju su naveli da je Bojan Kitanović “pronašao adekvatne nastavne metode i način pristupa mladim ljudima i da profesora Kitanovića smatraju životnim i profesionalim uzorom”.

Juče su se učenici odeljenja III-3 prirodno -matematičkog smera na originalan i duhovit način obratili svom profesoru u želji da odlože najavljeno ispitivanje iz predmeta logika.

„Poruka mi se baš dopala, kao i njihov trud. Odložio sam ispitivanje, pošto je sledeći čas u petak, inače ne praktikujem odlaganja“, kaže kroz smeh mladi profesor koji je nedavno napunio 29 godina.

A duhovito i dovitljivo „pismo“ glasi:

Da naučimo stigli nismo

Zato Vam pišemo ovo pismo

Trudili smo se jako

Ali nam rešavanje problema

iz logike nije bilo lako.

Profesore, mi Vas molimo,

učinite ovo odgovaranje

u jedno obično obnavljanje.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com