Društvo

Moticiklista odgovara pred sudom što nije pružio pomoć devojci

Nišlija Nikola Tošić (28) ponovo se našao pred Višim sudom gde je odgovarao za nepružanje pomoći povređenom licu u saobraćajnoj nezgodi, jer je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je on oslobođen za ovo delo. Kako presuda u prvom ročištu nije doneta, novo je zakazano za 20. decembar ove godine.

Nikoli Tošiću još nije doneta presuda Višeg suda u Nišu da u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 22.jula prošle godine između naselja Nikola Tesla i Gornja Vrežina nije pomogao stradaloj Vanji Janković, 18-godišnjoj devojci koja se sa njim u trenutku nesreće bila na motoru.

„Tošić je danas pred sudom ponovo negirao da se seća kobne noći. Tošić je rekao da se ne seća da je pozvao majku, niti da je našu Vanju vozio na motociklu. I pored iskaza psihijatra, koji je radio veštačenje, i koji tvrdi da se radi o svesnoj-normalnoj osobi, Tošić se, kako kaže, ne seća nesreće, već samo trenutka kada je primljen u bolnicu“, kažu roditelji stradale Vanje Janković.

Nikoli Tošiću se sada sudi za delo nepružanja pomoći povređenom licu, a Viši sud ga je aprila ove godine već osudio na četiri i po godine zatvora zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

„Velika nepoznanica i posle 476 dana od pogibije naše Vanje jeste gde je završio njen mobilni telefon. Čudno je da je telefon Nikole Tošića tu, a da su od Vanjinog telefona pronađene samo baterija i maska. Sumnjamo da je telefon s namerom sklonjen, ne bi li bio upotrebljen kao dokazni materijal protiv Tošića. On je rekao da na mestu nesreće nije ništa pomerano, iako je istakao da se ničega ne seća. Posle još jednog suđenja ostaje nam gorak ukus u ustima. Vanje nema, bol ne prestaje. Najviše nas boli činjenica da nije želeo da pomogne našoj Vanji. Zašto? Ne znamo, još uvek čekamo odgovor…“, kažu roditelji stradale Vanje.

Vanja Janković

Vanja Janković

U postupku ponovnog odlučivanja Viši sud će utvrditi tačan trenutak smrti stradale devojke, da li je izvršilac upravljajući vozilom bio svestan da je naneo povredu nekom licu i da li je napustio lice mesta bez pružanja pomoći povređenom licu. Novo ročište je zakazano za 20. decembar ove godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com