Društvo

OD DANAS: Avionom iz Niša do Dizeldorfa

Niški aerodrom dobio je novu liniju. Avion irskog prevoznika Rajaner sleteo je danas nešto posle 9 h iz Dizeldorfa na aerodrom „Konstantin Veliki“, a posle pola sata napustio je vazdušnu luku juga Srbije. Već u ponedeljak očekuje se prvi let za Bratislavu, a u utorak za Milano.

Let koji povezuje Niš i Dizeldorf imaće veliki značaj za naš grad, ali i čitav region. Uprava aerodroma očekuje da u narednih 5 godina „Konstantin Veliki“ iza sebe ima od 500 do 700 hiljada putnika, što bi omogućilo da bude samoodrživ. Direktor niškog aerodroma najavio je uspostavljanje redovne linije na novim relacijama već početkom naredne nedelje.

Let za Dizeldorf je prvi Rajanerov let u novoj zimskoj sezoni. Sutra očekujemo prvi let za Bratislavu, a u utorak za Milan – Bergamo. Svaki novi let donosi 30 hiljada novih putnika na godišnjem nivou i s pravom očekujemo da na kraju 2016. godine imamo preko 100 hiljada putnika”, navodi Direktor niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, Vladica Đurđanović.bulatovic i djurdjanovic

NOVI KROV DO KRAJA GODINE

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović ističe da niški aerodorm radi punim kapacitetom a to dokazuje i nova destinacija do Dizeldorfa. Dodaje da će Grad uložiti značajna sredstva kako bi ova vazdušna luka ostvariila još bolje rezultate.

„Do kraja godine Grad Niš i Aerodrom ući će u projekat rekonstrukcije krova. Vrednost investicije je 26 miliona dinara, a posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije za svu pruženu podršku“, kazao je Darko Bulatović.

Sa rastom broja putnika raste i potreba za modernizacijom aerodroma. Direktor Đurđanović naveo je novine koje u narednom periodu mogu da očekuju putnici, ali i osoblje.

„Imaćemo četiri nova ček-in šaltera, novu liniju za KD kontrolu, kao i novi tunel za putnike, pa ćemo ubuduće moći da opslužimo dva aviona istovremeno“, rekao je prvi čovek aerodroma u Nišu.AVION

Đurđanović je najavio i promotivni kargo let na relaciji Istanbul-Niš-Istanbul 7. novembra, kada očekuju značajne goste. Dodaje da je ova linija koja omogućava prevoz robe aktuelna već tri nedelje i da predstavlja veliki uspeh aerodroma „Konstantin Veliki“, jer se na taj način oživljava privreda Niša i regiona. Niš je inače drugi grad nakon Beograda koji ima redovnu kargo liniju u ovom delu Evrope.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com