DruštvoEkonomija

Na niškom aerodromu u planu gradnja bazena?

Da je na niškom aerodromu u planu gradnja bazena, ali i sanacija rulnih staza, saopštila je Ekapija. Kako navodi ovaj portal traži se projektant.

Aerodromi Srbije raspisali su tender za izradu projektno tehničke dokumentacije rulnih staza i prateće infrastrukture na niškom aerodromu.

Predmetna lokacija na kojoj su planirani radovi nalazi se unutar područja aerodroma Konstantin Veliki.
Kako je navedeno u projektnom zadatku, tokom 1999. godine usled dejstva projektilima došlo je do značajnih oštećenja rulnih staza za kretanje vazduhoplova, pa je cilj da se one saniraju.
Ukupna dužina svih rulnih staza iznosi oko 2.300 metara, a rekonstrukciju je potrebno izvršiti na takav način da je moguće izvršiti prihvat vazduhoplova za maksimalnu težinu od 32 tone (referentni vazduhoplov je Falcon 5X, kodnog slova C).

Ali za publiku najzanimljivi deo projekta tek sledi – tender obuhvata i projektnu dokumentaciju potrebnu za puštanje u rad otvorenog bazena dimenzija 50 m X 25 m X 1,1 m-3,55m.

Zapremina vode u bazenu, sa finskim prelivnim kanalom, biće 2.640 m3, a projekat je potrebno uraditi, kako se navodi, prema nemačkim propisima.
Nadalje, u projektnom zadatku stoji da za potrebe korisnika treba uraditi projekte arhitekture i konstrukcije rekonstrukcije starog bazena za plivanje od armiranog betona, unutrušnjih dimenzija 25×50 m, promenljive dubine od 1,5 do 3,55 m.
Bazen je prelivnog tipa, a projektom je potrebno predvideti i skakaonicu (ukoliko je moguće sanirati postojeću skakaonicu).
Vojni bazen u naselju Medoševac, na vojnom delu aerodroma, zatvoren je posle NATO bombardovanja, a do tada su mogli da ga koriste svi građani.
Tender je otvoren do 16. januara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com