Društvo

Bravo! Nišlije očarale Francuze

Glumci niškog Akademskog pozorišta trenutno se nalaze u Francuskoj na višednevnoj turneji, učestvuju na brojnim festivalima a reakcija publike je ono što im daje snagu da svaku predstavu “Hodači” iznesu uvek bolje.

Trenutno smo u Bordou, igramo “Hodače”. Pre Bordoa bili smo deset dana u gradu Berzeraku gde smo igrali jednom, zatim Limož gde smo igrali dva puta i bili ukupno pet dana”, kaže glumac Akademskog pozorišta Miloš Unić.

14527601 10209329321768747 378779924 nKarte za predstavu koju si igrale Nišlije bile su rasprodate dva dana pred izvođenje. Publika je odlično prihvatila predstavu kažu ovi mladi glumci.

Publika je oduševljena, našim jezikom i porukom predstave”, kaže Unić.

Niški glumci nalaze se trenutno u Bordou gde igraju 3 i 4. oktobra.

“Neverovatna avantura i iskustvo. Ovo je sve ono o čemu smo oduvek sanjali”, kaže zadovoljno ovaj uspešan glumac za Niške Vesti.

Nakon nastupa u Bordou ova simpatična niška ekipa ide u Pariz na dva dana a onda se vraćaju kući.

“Predatavili smo naše pozorište i grad na najbolji mogući način. Mnogo prijateljstva i novih priča. Prosto sve vreme. Imamo utisak kao da sanjamo”, kaže Unić.

Reditelj Đani Gregori Forne je prezadovoljan, kažu niški glumci i dodaju da se on stvarno se potrudio da nam ovo bude najbolje iskustvo ikada.

“Ono što je zaista za pohvalu, je to da ceo grad ma gde god da smo, zna za festival. Svi pričaju o tome. I svi žele da idu. Voleo bih da je tako i kod nas”, kaže Unić.

14536680 10209329329728946 1830606400 o

Mislim da svi treba da budu ponosni na nas, kaže ovaj glumac za Niške Vesti i dodaje za kraj…

“Jer negde tamo van Srbije…Ovo je sve veoma ozbiljno!”, završava on.

Hodači je srpska verzija projekta nazvanog “Oni koji hodaju”, nastao posmatranjem grupe mladih koji hodaju kroz grad. Kroz njihov odnos prema svom okruženju i vođen mladima, autor Đani Forne prikuplja subjektivnu kolekciju anegdota iz problema i sutacija sa kojima se ovi mladi suočavaju. Tako se piše hronika života. Ovi mladi hodaju i iz raznih situacija koje im se dešavaju nastaje scenario, dijalog i priča. Da bi doveo do savršenstva realnost ovog doživljaja, film je sniman na različitim mestima u gradu. Film je snimao Žoao Garsija. Rezultat ovog projekta je predstavljen u formi pozorišnog komada koji ukršta pozorišne i filmske forme.

14501849 10209329329328936 1351103260 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com