Društvo

Bolji rad komunalnih inspektora

Na teritoriji Gradske opštine Palilula počelo je uklanjanje nelegalno postavljenih montažnih objekata. Za sada su komunalni inspektori ove gradske opštine uklonili ovakav objekat u Novom Selu. Uklanjaju se svi montažni objekti koji nisu u skladu sa Planom lokacija za kioske na javnim površinama. Istovremeno, sedam inspektora GO Palilula prošlo je obuku, koja bi trebalo da obezbedi bolji kontakt i rad u službi građana.

Predsednik niške GO Palilula Aleksandar Ždrale podelio je opštinskim komunalnim inspektorima sertifikate za obuku koju su prošli, a koja je održana u skladu sa ISO standardom 9001. To znači, kako je istakao Ždrale, da će komunalni inspektori pružati građanima koji žive na Paliluli usluge u skladu sa visokim standardima rada.

„Podržavamo edukaciju zaposleni, naročito u oblasti komunalne inspekcije. Palilula je jedna od prvih niških gradskih opština koja je sertifikovana po standardu ISO 9001. Početkom avgusta Opština je prošla resertifikacionu proveru sprovođenja ovog sistema menadžmenta“, rekao je predsednik GO Palilula Aleksandar Ždrale.

inspektorElektronsku obuku je prošlo sedam komunalnih inspektora koji su teorijsko znanje stečeno na obuci, već praktično primenili na uklanjanju jednog montažnog objekta u Novom selu.

„Vlasnik dobija rešenje o uklanjanjju objekta i ukoliko on ne ukloni sporni objekat u predviđenom roku donosi se zaključak o dozvoli izvršenja i u tome nam pomaže JKP Medijana, kao i sama komunalna policija, Naisus i distribucija“, rekao je komunalni inspektor GO Palilula Velizar Pešić.

Za dobijanje dozvola za postavljanje montažnih objekata na javnim gradskim površinama, propisana je procedura, koja mora da se poštuje, kažu u Paliluli.

„Raspiše se konkurs, uputi zahtev, sačeka licitacija“, kaže načelnik Uprave GO Palilula, Marija Brajdić.

Obuku je organizovala Stalna konferencija gradova i opština uz podršku OEBS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com