Društvo

Od sutra prijavljivanje građana iz nelegalnih objekata za priključke na komunalnu infrastrukturu

Građani Srbije, koji žive u nelegalno izgrađenim objektima, od sutra do 15. oktobra, mogu da podnesu prijave za priključenje na komunalnu infrastrukturu – struju, grejanje, vodu i kanalizaciju, što je omogućeno usvajanjem izmena i dopuna Zakona o ozakonjenju. Nišlije će zahteve moći da predaju u posebnoj kancelariji, koja se nalazi na adresi Nikole Pašića 22, u nekadašnjem Centru za izdavanje dozvola.

Prijave se podnose lokalnim samoupravama, a vlasništvo nad objektom dokazuje se kupoprodajnim ugovorom, ugovorom o poklonu ili nekom drugom vrstom ugovora, saopšteno je ranije iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je objašnjeno, ukoliko nema takvog ugovora, kod notara se overava izjava da osoba živi u tom objektu zajedno sa svojom porodicom.

Opštine po prijemu prijave imaju 15 dana da izdaju potvrdu da je moguće priključenja objekate na komunalnu infrastrukturu, navodi se u objašnjenju.

Ukoliko prijava bude odbijena moguća je žalba resornom ministarstvu koje ima rok od pet dana da na nju odgovori.

Komunalna preduzeća, koja će priključiti objekate na svoju mrežu, nemaju pravo da traže dokaz o imovini ili statusu, jedino ih se tiču tehnički uslovi za priključenje.

Ta preduzeća su, kako je ranije navedeno, u obavezi da radove obave po hitnom postupku, a ugovore će potpisavati po cenovniku koji važi i za sve ostale građane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. komunalna preduzeca nemaju prava da traze dokaz o imovini? znaci raspad: samo dodjes i niko ne sme nista da te pita. cccc, jos vise me nervira reklama ispred poluzavrsene kuce gde se rukuju lepo, mastor vezuje zice, sve super i svi zadovoljni. Sta, dosli da mu cestitaju kako zivi 30 godina u nelegalnoj kuci, i sad ce legalno da mu vezu struju i vodu, al ne smeju da ga pitaju cije je? PA JEL OVO NORMALNO SVE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com