Društvo

Grad Niš otvara posebne prostorije. Oni koji žive u nelegalnim objektima moći će legalno da se priključe na struju, vodu

Zahvaljujući izmenama Zakona o ozakonjenju objekata  oni koji žive u nelegalnim objektima sada su dobili pravo da se legalno priključe na struju, vodu, grejanje. Međutim, ovo nije trajna mera, već će biti vremenski ograničena. Prema najavama gradonačelnice Niša Drgane Sotirovski od 15. septembra će biti prihvaćeni svi zahtevi Nišlija koji žele bez ozakonjenog objekta da se priključe na vodu, struju kanalizaciju.

 

“Te zahteve će moći da podnose od 15. septembra do 15. oktobra. Mi ćemo otvoriti posebne prostorije za te namene da bi smo imali menje gužvi. One će se nalaziti u nekadašnjem centru za podnošenje dokumentacije za građevinske dozvole u ulici Nikole Pašića. Verujem da će biti dosta onih koji imaju ovaj problem jer nisu mogli iz nekog razloga da ozakone svoj objekat”, rekla je Sotirovski.

Kako je ranije najavio ministar, ovo pravo se odnosi samo na ljude koji žive u tim stanovima i to za jednu nekretninu. Ne odnosi se na poslovne objekte kao što se ne odnosi na bespravne graditelje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com