Sport

NIŠ NAVIJA: Nemanjine trke počinju ZA POLA SATA!

Kako je najuspešniji niški paraplivač Nemanja Tadić najavio Niškim Vestima, preostale četiri trke u Zagrebu na Evropskim univezitetskim igrama EUG 2016, počinju u 17 sati i 30 minuta, a do 19 sati znaćemo da li se u Niš vraća sa više medalja.

Borac i sportista, Nemanja Tadić svakako je najuspešniji Nišlija pred kojim se tek otvaraju vrata velikih sportskih takmičenja. Iako nije ove godine uspeo da izbori A normu za Paraolimpijske igre u Riju koje se održavaju u spetembru, mladi plivač ne posustaje.

Nakon jučerašnjeg zlata u Zagrebu u trci na 100 metara slobodnim stilom, Nemanja od 17 i 30 ima još četiri trke: 100 metara leđno, 400 metara slobodnim stilom, 50 metara delfin i 50 metara slobodnim stilom.

Ko je Nemanja Tadić

Nemanja Tadić rođen je 1995. godine, student je fakulteta Metropolitan u Nišu. Amputaciju noge do iznad kolena doživeo je kao sedmogodišnjak kada su lekari konstatovali rak kostiju. Sa dvadeset godina, u plivačkoj disciplini sto metara leđnim stilom, Nemanja ima jedanaesto vreme u Evropi.

Plivanje mi je ojačalo psihu, pomoglo da pronađem sebe i da se uključim u društvo. Treniram sa osobama koje nemaju invaliditet. To je meni bio dovoljan dokaz da sve u životu mogu da radim. Jesam drugačiji, ali samo fizički, u svemu ostalom smo isti “, rekao je Tadić pred odlazak na takmičenje “Open Malme”( Švedska) u februaru ove godine. Sa tog takmičenja vratio se u Niš sa četiri osvojene medalje.

Oko 19 sati, Niške Vesti će od Nemanje dobiti informaciju kako su protekle preostale četiri trke u Zagrebu na Evropskim univezitetskim igrama 2016.

Napred, Nemanja, Niš je uz tebe!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com