Promo vesti

Koje folije smeju da se lepe na stakla četvorotočkaša?

Koja stakla smeju da se zatamnjuju, a koja ne smeju? Kako se dobija i gde se radi atest? Kako dobiti saglasnost za lepljenje folija i na još neka pitanja, iz Glass Service nam daju odgovore.

Nakon polemike da li uopšte možemo lepiti folije na svoj auto, krajem prošle godine je rešena i ta nedoumica. Na stakla smeju da se lepe isključivo folije koje imaju atest, odnosno, folije koje su prošle određene provere i koje ispunjavaju određene uslove.

Tvoj „prozor“ dok voziš, ti biraš – GLASS SERVICE NIŠ

Smeju da se zatamljuju:
– Prednje bočne stakla mogu da se zatamne, ali samo tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 30%.
– Zadnja bočna stakla i zadnje staklo, tj. zadnji vetrobran može se zatamljivati bez ograničenja.
– Prednji vetrobran, tj. šoferka se ne sme dirati!

Atest lepljenja folije

Folije koje lepite na stakla moraju da imaju sopstveni atest. Međutim, pitanje je da li će stakla vašeg automobila na koji su zalepljene te folije proći ispitivanje. Ako su stakla već bila zatamljena, folija će nakon ispitivanja pokazati veću zatamljenost što može da dovede u pitanje samu dozvolu za atest stakala. Ovo je još jedan razlog da lepljenje folija prepustite renomiranom servisu, kod kojeg ćete moći da ostvarite reklamaciju i nadoknadite troškove ukoliko zbog njihove greške ne prođete ispitivanje, poručuju iz Glass Service-a.

Centar za motorna vozila Auto-moto saveza Srbije  (CMV AMSS) je trenutno jedini centar koji radi ispitivalje ispravnost zatamljenih stakala. Nakon što automobil prođe ispitivanje, podnosite zahtev Agenciji za bezbednost saobraćaja – detaljnije na ovom linku, pre čega je potrebno obaviti i tehnički pregled.

Saglasnost proizvođača

GLASS SERVICE
Stefana Prvovenčanog 40
018/232-874
063/429-019
FaceBook
www.GlassService.biz
CityOfNiš 

Neophodno je da od ovlašćenog predstavnika proizvođača u Srbiji dobijete saglasnost za lepljenje folija na stakla vašeg automobila da bi ste prošli ispitvanje. Uglavnom su cene takve saglasnosti besplatne illi se naplaćuju simbolično. Vlasnici automobila čija marka  nema predstavnike u Srbiji, praktično ne mogu dobiti saglasnost i ne mogu uraditi lepljenje folija.

Ukoliko neko ne poseduje atest i saglasnost ili nije upisano u saobraćajnoj dozvoli, a već ima zalepljene folije, mora da ih ukloni.
Takođe, nije moguće dobiti ni atest za plin za vozilo koji ima foliju, ukoliko ne postoji atest za foliju.

Za šta je dobra folija?
Zašto je postavljanje folija sve popularnije?

logo footer llumarDanašnje karakteristike savremenih staklenih konstrukcija u znatnoj meri određuju stepen utroška energije u vezi sa energetskim potrebama građevine. LLumar folija za građevinske objekte obezbeđuje takve mogućnosti, koje poboljšavaju energetsku efikasnost objekta, kao i dopadljivost, takođe pruža zaštitu od UV zraka, kao i osećaj većeg komfora i bezbednosti. Navedene karakteristike se mogu postići zamenom čitave staklene konstrukcije, ali uz ogromne materijalne troškove i mnoge komplikacije. LLumar vam pomaže u pronalaženju rešenja, a možete je naći u Glass Service-u.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com