Društvo

Igoru odobreno lečenje, humanitarne akcije se nastavljaju

Igor Nurkić, najverovatnije krajem sledeće nedelje, kreće na lečenje matičnim ćelijama na nemačku kliniku. Lekarska komisija Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji dala je saglasnost za slanje Igora Nurkića u Nemačku, o trošku Fonda. Humanitarne akcije sportskih klubova se svakako održavaju, a višak novca će najverovatnije ići Klinici za onkologiju, kažu.

Igor je već započeo lečenje u Srbiji, zahvaljujući novcu koju su donirali mnogobrojni humani građani, udruženja i organizacije.
U nedelju 29. maja, sa ciljem prikupljanja novčane pomoći za njegovo izlečenje organizuju se dve humanitarne manifestacije – na terenima Teniske akademije Živković od 10 sati i u Sportskom centru “Čair” od 19 sati. Ukoliko nakon učešća Ministarstva zdravlja preostane deo novca, sredstva će biti transparentno prosleđena u humanitarne svrhe, a najverovatnije Klinici za onkologiju, kažu organizatori.

Registracija učesnika za teniski turnir “Igraj za Nurkića” je od 9 sati, a minimalna kotizacija je 500 dinara.

“Na ovom turniru nije važna pobeda, nije važan pol, nije važan uzrast, niti da li umete da držite reket. U nedelju svi igramo za Nurkića! Akademija Živković će obezbediti sve potrebne rekvizite za učesnike, a celokupan prihod ide za Igorovo lečenje” kaže Marjan Cvetković, menadžer Teniske akademije Živković.

Svaki učesnik dobiće vaučer u iznosu od 50% na bilo koju ponudu Teniske akademije, dodaje.

 IMG 0986

Brojni sportisti grada Niša organizuju prikupljanje novčane pomoći i od 19 sati u Sportskom centru “Čair” u sklopu akcije “Srcem na teren za Igora”, gde će više od dvadeset klubova iz Niša pokazati svoje znanje i umeće.

Osim kluba “Sirene” koji je inicirao akciju, publici će se predstaviti i Džudo Klub “Kinezis”, Sportski klub “Spin”, Sportski klub “Pegaz”, Klub za sinhrono plivanje “Niš”, Gimnastički klub “Gimnastiks”, Plivački klub “Niš 2005”, Plivački klub “Sveti Nikola”, Vaterpolo klub “Nais”, Diving club “Naissub”, Klub dizača tegova “Naisus”, Taekwondo club “Asterix”, Univerzitetski kik-boks klub “Naissus”, Ženski rukometni klub “Naisa”, Sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom “Nais”, Plivački akademski klub za osobe sa invaliditetom “Delfin”, Aikido klub “Sensei”, Fitnes studio “Bodyline” i Klub borilačkih sportova “Konstantin”.

“Podršku pružaju i Uprava za omladinu i sport, Uprava Sportskog centra “Čair”, Nifon Security, Kancelarija za mlade Grada Niša, Media & reform centar Niš, Medijski istraživački centar Niš, Bend “Senke”, “Small Cafe” Niš, Crveni Krst Niš, kao i svi mediji iz regiona” kaže Sara Milosavljević, trener Kluba za sinhrono i umetničko plivanje “Sirene”.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a publika će novčanu pomoć moći da priloži u kutijama koje će biti postavljene na više mesta.

“Deo novca koji je bio neophodan da bi Igor bio primljen na lečenje je prikupljen, tačnije 35 000 evra. Igor je u Nišu primio prvu terapiju i trenutno se čeka da se njegovo stanje stabilizuje da bi otputovao u Nemačku”, dodaju.

Atletski klub “Niški Maraton” će takođe organizovati prikupljanje sredstava za Igora Nurkića na dan 20. Internacionalnog niškog polumaratona, takođe u nedelju 29. maja na Trgu kralja Milana u centru grada od 15:30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com