Društvo

Nakit ove Nišlijke nose dame u čitavom svetu (FOTO)

Nišlijka Jovana Živković koja je svojim radovima izbrisala meridijane, krupnim koracima grabi napred. Jedinstveni nakit koji ona ručno izrađuje “Spes Line” nose dame kojima je dominacija način života.

Samouvereno sprema novu kolekciju i već za novembar najavljuje nešto sasvim novo kada je njena modna linija u pitanju. Ipak početak nije bio nimalo lak, uverava nas.

NV: Kako je sve počelo?

“Izradom ove vrste nakita počela sam da se bavim pre pet godina. Pre toga sam imala nekoliko pokušaja pravljenja nakita, ali sam tek kasnije bila zadovoljna onim što je izlazilo iz moje radionice. Tragajući po internetu za nečim originalnijim naišla sam na ovu tehniku izrade nakita u koju sam se zaljubila”, otkriva za Niške Vesti Jovana.

Foto: Spes Line

NV: Da li postoje uzori?

“Iz sveta mode mnogo njih, uzori su mi svi oni koji su opstali kroz vreme i gradili svoj brend i ime. Ne možeš biti samo talentovan da bi bio uspešan. Sada je tu važno sve. Moraš da imaš smisao za biznis, talenat kao i organizacione sposobnost. Uzori su mi svi oni koji su uspeli da sve to spoje”, kaže ova talentovana Nišlijka.

NV: Od kog materijala je izrađen nakit?

“Osnova nakita je gajtan koji pravi celu tu magiju i mogućnost u dizajniranju. Zbog težine izrade i vremena koje je potrebno najbolje je koristiti kvalitetne materijale. Tako da sav taj trud ima dugi rok trajanja. Koristim poludrago kamenje i Swarovski kristale. Uvek se trudim da ubacujem nove materijale i pravim novi dizajn”, kaže Jovana.

NV: Ciljevi?

“Pa uvek za korak, dva veći od trenutnih, naravno da bi kao i svi volela da uspem u onome što radim. Ali ništa ne dolazi preko noći”.

Foto: Spes Line

NV: Ko nosi i kupuje nakis Spes Line?

“Nema pravila, ozbiljnije žene i mlade devojke. Žene koje vole da nose nešto drugačije, koje vole dizajn i umetnost”.

NV: Da li si zadovoljna gde se trenutno nalaziš sa poslom?

“Tacno tamo gde trebam da budem. Obim posla se razvijao srazmerno mom razvoju. Korak po korak, jer sam ja tako htela bez naglih skokova…”.

NV: Planovi?

“Planiram da se oprobam u dizajniranju odeće. Kada se jednom zarazite modom… nema pomoći”, kaže uz osmeh ova Nišlijka.

NV: Revije?

“Ove godine sam prvi put učestvovala na “Srpskoj nedelji mode”. Veliko iskustvo koje mi je bilo potrebno da imam širu sliku. Planiram da se u novembru predstavim sa novom kolekcijom”, rekla je Živković.

Foto: Miloš Spasić

NV: Kako ovo što radiš prolazi u Nišu a kako na drugim meridijanima?

“Prolazi odlično, ljudi prepoznaju kad nešto radite sa puno ljubavi i kad ste tome posvećeni. Izrada nakita je specifična i precizna i treba dosta vremena. Prodajem dosta u Srbiji takođe i u inostranstvu . Otvorila sam Shop na američkom sajtu za ručne radove gde prodajem svoj nakit”, završava Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com