Politika

Branislav Jovanović: Za razvoj Niša potrebni kapitalni objekti, a ne radne akcije

Ovih dana smo svedoci čišćenja divljih deponija, sređivanja parkova, korita reka, šišanja trave, sađenja tuja u Nišu i Niškoj Banji. Potpuno podržavamo akcije i trud svih političkih aktivista koji brinu o svom gradu, ali Niš ima javno komunalno preduzeće “Mediana” koje očigledno ne stiže da u svim delovima grada počisti otpad i sredi zelenilo. Međutim, našem gradu i Niškoj Banji mnogo su potrebnije krupnije stvari, kao što su kapitalni objekti kojih godinama nema”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže da u Niškoj Banji nije napravljena nijedna škola, nijedan sportski teren, a da se industrijska zona radi na zemljištu koje je odavno isplaćeno.

“Evo kako sada oronulo izgleda sportski teren, škola i Dom kulture nadomak Niša u selu Prva Kutina kao i obdaništa u naselju Nikola Tesla i Niškoj Banji koja smo mi ranije uradili. Sve smo to sagradili dok smo bili u vlasti i dok se stvarno radilo u interesu građana, a ne u ličnom interesu”, naglašava Jovanović.

On dodaje da je u vlasti Niške Banje značajan broj funkcionera koji potiču iz Prve Kutine, a pritom ništa nisu uradili za mesto u kome žive.

“Niš ne može da se razvija čišćenjem Gabrovačke reke. Dok smo vršili vlast mi smo uredili korito ove reke do ušća u Nišavu i izgradili drumski most na Gabrovačkoj reci. To je putokaz i primer vizije razvoja grada, a očigledno da se razvoj Niša sveo na radne akcije i zatvaranje drumskih mostova za saobraćaj”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com