Društvo

Radnici propalih preduzeća ispred Centra za socijalni rad

Ukupno 3.138 radnika bivših društvenih preduzeća koja su poslovala u Nišu, predalo je dokumentaciju o potraživanjima Centru za socijalni rad.

„Još nemamo podatke za današnji dan, ali je i juče i prekjuče bilo od 700 do 800 zahteva, pa pretpostavljam da raspolažemo približnom cifrom i danas“, rekao je direktor Centra Zoran Jović.

Iako su ovih dana velike gužve ispred Centra za socijalni rad, evidentiranje ide brzo, pa čekanja nisu duža od dvadesetak minuta.

„Dobro smo se organizovali. Istovremeno 16 do 18 službenika prima dokumentaciju. Evidentiranje će trajati do petka 18. marta do 15 sati. Od tada će nam trebati oko 2 nedelje da kompletiramo unos podataka“, dodaje Jović.12722481 10209213800168329 1452224796 o

Centar za socijalni rad evidentira radnike kojima država duguje, pre svega da bi primili jednokratnu pomoć od grada. Ostalo je, kažu, na Ministarstvu privrede koje će preuzeti podatke. Od Ministarstva zavisi i kakav model otplate će ponuditi radnicima.

Zoran Nešić, bivši radnik MIN-a, koji je zbog 6,5 miliona dinara duga štrajkovao glađu 48 dana, ne veruje da će dobiti novac uskoro.

„Imam informacije da se sastanak lokalne vlasti u Ministarstvu privrede nikada nije održao i da ovo evidentiranje nije rezultat dogovora. Do sada smo u više navrata dostavljali dokumentaciju i sudske presude Ministarstvu i svim nadležnima. Ovo je samo predizborna kampanja“, rekao je Niškim Vestima Nešić.

Dejan Nikolić, radnik fabrike pumpi „Jastrebac“ kaže da mu država duguje 54 plate. Kada je firma otišla u stečaj isplatili su mu samo ono što su bili zakonom obavezni .

„Očekujem da ću dobiti makar jednokratnu pomoć. „Jastrebac“ je u procesu reorganizacije i nadam se da će izaći iz teške situacije, što je realno moguće kada bi naplatili završene poslove. Poslednju platu sam primio decembra prošle godine, a za one pre stečaja imam sudsko rešenje“, govori on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com