Društvo

Davidović: Najugroženiji sugrađani dobiće uvećanu jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu ogreva

Nova strategija rada Socijalnog centra od 2022. do 2026. godine, usvojena je danas, a nove usluge podrazumevaju, pre svega, pomoć ugroženoj deci.

Prema rečima zamenice gradonačelnice, Dušice Davidović, radnici pomenutog centra su prošli niz obuka i dobili licence za rad sa najosetljivijim kategorijama, a strategijom su obuhvaćene i mere za osnaživanje porodica.

Foto: J.M.

„U strategiji smo prepoznali i otvaranje usluga pri našoj regionalnoj Sigurnoj kući za žene i decu žrtve porodičnog nasilja, uvođenjem usluge savetovališta za rad sa decom koja trpe najteže oblike nasilja sa akcentom na seksualno zlostavljanje dece u ovom delu Srbije”, kazala je Davidović.

Davidović je istakla da je Dom za decu bez roditeljskog staranja „Duško
Radović“  uveo uslugu prihvatilišta za decu koja su iz disfunkcionalnih porodica.

“Veliki broj dece, koja imaju svoje biološke roditelje, nalazi na ulicama, to je zakonom regulisano kao krivično delo, i ono se odnosi na zanemarivanje dece u porodici”, objašnjava ona.

Ovim dokumentom je obuhvaćena i pomoć odraslim i starima licima, naročito u predstojećem zimskom periodu, dok je za druga ugrožena lica Grad je obezbedio jednokratnu pomoć.

Iz budžeta Grada, podseća ona, izdvojena su povećana sredstva za te potrebe.

“Na evidenciji Uprave za društvene delatnosti Centra za socijalni rad imamo 11 lica koja svake godine u zimskom periodu moramo da zbrinemo u prihvatilištu ili u određenom smeštaju. Mi smo apsolutno spremni za prihvat svih ovih lica kojima je prihvat u zimskim mesecima neophodan“, završava zamenica gradonačelnice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com