Virus Korona

ZAVRŠENI RADOVI-Infektivna klinika ponovo kovid bolnica

Radovi na Infektivnoj klinici su završeni, tako da se ona vraća u kovid sistem, rečeno je Niškim Vestima u upravi Kliničkog centra Niš. Ona je do danas radila samo prijemnu trijažu, a od danas je spremna za hospitalizaciju novih pacijenata iz Niša i regiona.

 

“Nakon zakonski sprovedenog javnog tendera, izvođači radova završili su adaptaciju u zgradi Klinike za infektivne bolesti kada je reč o centalnom razvodu medicinskih gasova. Samim tim prošireni su i dosadašnji kapaciteti i stvoreni svi uslovi za prijem većeg broja pacijenata, ukoliko se obistine najave da ćemo imati još jedan talas pacijenata koji su zaraženi koronavirusom”, ističu.

Infektivna klinika sada ima veći broj oksigenih mesta, odnosno priključaka za respiratore. Time je rešen veliki problem prilikom zbrinjavanja i lečenja kovid pacijenata.

Кlnički centar Niš je od 9. marta, kada su prvi pacijenti hospitalizovani na Кlinici za infektivne bolesti, pa zaključno sa 1. oktobrom, u svojim kovid objektima, hospitalizovao gotovo 4600 pacijenata, obolelih od virusa Covid- 19, a od toga više od 1000 njih, životno ugroženih, samo u jedinicama intenzivne nege.

Inače, kako ističu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, situacija sa pacijentima zaraženim koronavirusom, trenutno je stabilna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com