DruštvoZdravlje

Završena prva faza rekonstrukcije Infektivne klinike

Završena je prva faza rekonstrukcije Infektivne klinike i pacijenti koji su na početku radova premešteni u Vojnu bolnicu kao i lekari, uskoro će se vratiti na Infektivnu kliniku.

Prva faza obuhvata rekonstruktivne radove na zameni vodovodne i kanalizacione mreže, plafona i renoviranja mokrih čvorova, a sve predviđene higijenske i epidemiološke mere su ispoštovane.

“S tim u vezi, ambulanta za prijem pacijenata sa simptomima kovid virusa, kao i stacionarni deo za obolele, iz nove zgrade UKC Niš- Urgentnog cenra, preseljeni su nazad, na staru lokaciju, te će od danas, 07. jula, medicinsko osoblje biti na raposlaganju svim pacijentima u zgradi Klinike za infektivne bolesti.  Takođe, prema planu rukovostva Uprave UKC Niš i ove OJ, a u dogovoru sa ostalim nadležnim službama, od subote 08 jula i hepatološka ambulanta Klinike, biće otvorena za sve pacijente, na lokaciji, gde je bila i pre renoviranje zgrade”, navodi se u saopštenju.

Konačno preseljenje stacionara koji se trenutno nalazi u niškoj Vojnoj bolnici, biće završeno već u ponedeljak 10. jula.

Od sredstava namenjenih za drugu fazu rekonstrukcije Kliničkog centra biće renoviran i vešeraj i kuhinja, kao i specijalističke ambulante klinike za kardiologiju.

Stacionar i ambulante Infektivne klinike privremeno u Vojnoj bolnici

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com