Zdravlje

Završeni radovi na Klinici za Infektivne bolesti (FOTO)

Radovi na rekontrukciji i zameni unutrašnje vodovodne i kanalizacione instalacije, u zgradi Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš zvanično su završeni, kažu iz ove zdravstvene ustanove.

Unutrašnje sređivanje Klinike za infektivne bolesti počelo je sredinom januara ove godine, a do danas osim rekonstrukcije svih mokrih čvorova, zamenjena je i sanitarija kako u kupatilima i toaletima tako i u ambulantama, zidne pločice u većem delu prostorija i na terasama, okrečene su sve prostorije, zamenjen je plafon i sređena ventilacija u celoj zgradi.

“Nakon obilaska izvedenih radova, utvrđeno je da je moguće završiti sve pripremne radove pre zvaničnog povratka pacijenata i osoblja ove organizacione jedinice koja od početka ove godine zbog rekonstrukcije izmeštena u jednoj od zgrada Vojne bolnice”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, ono što sada predstoji jeste kompletno čišćenje i dezinfecija zgrade i inventara tako da se povratak u običajeni režim rada očekuje uskoro.

Inače, zgrada Klinike za infektivne bolesti niškog Univerzitetskog kliničkog centra, osnovana je davne 1971. godine i od tada, građevinski nije značajno zanavljana.

Podsetimo, zbog početka rekonstrukcije Klinike za infektivne bolesti UКC Niš, hepatološka i opšta ambulanta kao i stacionarni deo te klinike bili su preseljni u prostor Vojne bolnice.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kolko god da je “renovirana” – ne dao Bog nikome da mora tamo. “Doktori” su u pitanju i njihova stručnost. Ne zgrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com