Merošina

Za Viktora!!!

Viktoru iz Niša dijagnostikovana je Spinalna mišićna atrofija. On je još kao beba imao problema da pređe u sedeći položaj. Nakon neuspešnih fizikalnih terapija i posle posete neurologu roditelji su otkrili da je u pitanju ozbiljna progresivna bolest.

Mama, osamnestomesečnog Viktora, Milica Dišić rekla je da očekuju za najkasnije dve nedelje, nakon zasedanja zdravstvene komisije da Viktor dobije lek, koji se od prošle  godine, može dobiti preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Nadamo se da će Viktor dobiti lek preko fonda, u pitanju je jako skup lek koji može potpuno da zaustavi progresiju ove bolesti. Ako se terapija primi na vreme Viktor će imati potpuno normalan život. Ukoliko dobijemo lek preko fonda nakon toga se nastavlja borba, potrebna je stalna fizikalna terapija, banjsko lečenje, drugi medikamenti što ja i suprug trenutno ne možemo da priuštimo, kazala je Dišić.

Ona je kod Viktora primetila da ne može samostalno da pređe u sedeći položaj sa osam meseci, od pedijatra su dobili uput za fizikalnu terapiju, međutim, on nije mogao pozitivno da odreaguje na nju i nije bilo nikakvog napretka.

“ Pošto se do godinu dana toleriše da dete ne može da ustane , oni su na fizikalnoj terapiji pokušavali da Viktora nauče da puzi, pre svega, što je za njega zbog bolesti bilo ne moguće. Mi smo nastavljali sa tim vidom terapije sve do nekih 13 meseci dok nismo konačno otišli kod neurologa koji nas je uputio za Beograd“, kazala je Dišić.

Milica, je od tada na bolovanju i stalno uz Viktora, suprug je zaposlen ali da bi se izborili sa ovom teškom bolešću i pomogli Viktoru da stane na svoje noge potrebna im je finansijska pomoć.

Za pomoć Viktoru je otvoren račun preko Humanitarne fondacije „Budi human“, kao i broj na koji možete poslati SMS. Ukoliko želite da pomognete Viktoru upišite 599 i pošaljite poruku na 3030.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button