Društvo

Vrtić ‘’Bambi’’ posle četiri decenije dobio 250 novih krevetića

U  vrtiću ‘’Bambi’’ PU ‘’Pčelica’’ mališani spavaju u novim krevetićima koji su zamenjeni posle skoro 40 godina. Zaposleni u ovoj predškolskoj ustanovi kažu da u vrtić ‘’Bambi’’ nije godinama ulagano, ali je poslednjih godina počelo renoviranje objekta koje je, doduše, sukcesivno.

Uglavnom se osluškuju predlozi zaposlenih u vrtićima koji najbolje znaju šta im je najpotrebnije, pa je tako bilo i u ovom slučaju. Zaposleni su zatražili od ‘’Pčelice’’ nove krevetiće za mališane o kojima brinu. Zamenjeno je 250 krevetića. Inače, ovaj vrtić brine o 350 mališana.

‘’U ovaj vrtić godinama ništa nije ulagano pa su se zaposleni obratili direktorki ‘’Pčelice’’ za pomoć kako bi, pre svega, bili zamenjeni krevetići’’- kaže Marija Stojanović iz vrtića ‘’Bambi’’.

Ona dodaje da su stari krevetići koji godinama nisu menjani bili u užasnom stanju.

‘’To nam je bio prioritet zbog brige o deci. Dešavalo se da deca kidaju sunđer od dušeka prstićima i stavljaju ga u usta, a prioritet nam da sačuvamo njih i njihovo zdravlje. Osim toga, na starim krevetićima su postojali opiljci na kojima su deca mogla da se povrede’’- dodaje Dragana Janković, medicinska sestra u ovom vrtiću.

Poslednji put veće ulaganje je bilo 2017. godine kažu zaposleni.

‘’Dolaskom direktorke Svetlane Mitić, a  na našu molbu, dobili smo ogromnu donaciju igračaka za sve vaspitne grupe u vrtiću. Mnoge od tih igračaka se i danas čuvaju zapakovane kao rezerva kada neke od sadašnjih više ne mogu da se koriste ili za buduće generacije’’- kaže Dragana Janković.

Prema njenim rečima vrtić je dobio i nove stolice za decu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com