Kultura

“Pčelice” na Sajmu knjiga

Saradnjom JPU Pčelica i Niškog kulturnog centra organizovana je poseta sajmu knjiga za decu starijih i najstarijih grupa iz vrtića.

Foto: JPU Pčelica

Prema njihovim rečima, poseta sajmu knjiga već postaje tradicija u vrtićima „Pčelice“, jer vaspitači znaju koliko je bitno da se deca podstiču da zavole knjige i čitanje.

„Knjige uče decu mudrosti i razvijaju njihovu emocionalnu inteligenciju. Deca uče da razlikuju i imenuju različita osećanja, postaju svesnija i svojih unutrašnjih želja i motiva. Ali, važnije od svega je da knjige pružaju beskrajno zadovoljstvo i zabavu“, kaže direktorica JPU Pčelica Svetlana Mitić koja je inicirala i akciju posete sajmu knjiga.

Deca su uživala na sajmu, imali su bezbroj pitanja, a izdavači su bili oduševljeni znanjem o knjigama koje su pokazali mališani u niškoj hali Čair.

Foto: JPU Pčelica

Vodeći se činjenicom da biblioteke i dečje čitaonice imaju svoju čaroliju, direktorica Mitić je pre tri godine počela da oformljava biblioteke u svakom vrtiću.

Sada deca uživaju u čitanju, dok čitaju sami ili slušaju svoje vaspitače. Traže naslove koji im predstavljaju zabavu. A to, kaže direktorica koja je vrtićke biblioteke opremila sa oko tri hiljade naslova, treba da im ostane kriterijum za izbor knjige do kraja života.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com