Društvo

Volonteri udruženja Radne akcije Delijski vis kreću u nove akcije

Članovi udruženja Radne akcije Delijski vis su sa prvim sunčanim danima koje su, čini se sa velikim nestrpljenjem čekali, krenuli u nove akcije. Prve lepe dane za vikend iskoristili su za nastavak radova na česmi ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja pri Hilandarskom metohu.

“Iskopan je kanal i položeno crevo i kompletno pripremljen teren za vodoinstalatera i skoro puštanje česme u rad”, kaže Milan Spasić, predsednik udruženja Radne akcije Delijski vis.

Zajedno sa učenicima Bogoslovije, pokošeno je dvorište samog Hrama i time započeta tradicionalna prolećno – letnja akcija košenja. Domaćin volonterima iz ovog udruženja bio je otac Boban Stojković.

“Ovo je samo početak naših aktivnosti koje smo planirali za leto koje dolazi. Osim toga za vikend smo radili i u ulici Milunke Savić. Uklonili smo neprikladne natpise sa zidova i okrečili još jednu zgradu. Slične akcije smo već imali prošle godine, a ovo je naš doprinos da deo Niša u kome živimo učinimo lepšim za njegove žitelje kako bi se, dok se odmaraju ispred svojih zgrada uživali u lepom pogledu”, objašnjava Milan Spasić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com