Društvo

ZAHVALJUJUĆI GRAĐANIMA – Umesto zapuštenog i neuređenog prostora, teretana na otvorenom

Aktivisti udruženja Radne akcije Delijski vis Niš su tokom proteklog vikenda, postavili sprave za treniranje i klupice, na otvorenom do sada neuređenom i neurednom prostoru. Projekat je podržala GO “Palilula”, a sami građani su se potrudili da mesto u kojem žive zablista novim sjajem.

Prema njihovim rečima, cilj svih njihovih aktivnosti  je oplemenjivanje neurednog međublokovskog prostora, njegova adaptacija i stavljenje na raspolaganje svim članovima zajednice koji žele da kvalitetno provode svoje slobodno vreme uz druženje i sportsku rekreaciju.

Foto: Radne akcije Delijski vis Niš

Takođe, pored našeg udruženja i naših volontera, veliki doprinos dali su vredni i entuzijastični momci iz neformalne organizacije “Za Trošarinu!”.

“Ova teretana sada pruža mogućnost našim sugrađanima da se aktivno bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na uzrast ili nivo fizičke spreme”, kazali su.

Foto: Radne akcije Delijski vis Niš

Kažu da ova teretana neće samo da doprinese fizičkom zdravlju  sugrađana, već podstiče socijalizaciju i stvaranje zajedničkih veza među stanovnicima opštine. Teretana na otvorenom postala je omiljeno mesto okupljanja ljubitelja aktivnog života, gde se razmenjuju iskustva, saveti i motivacija.

“Pozivamo sve sugrađane da iskoriste ovu novu teretanu na otvorenom i da redovno vežbaju u cilju očuvanja svog zdravlja. Verujemo da će ova inicijativa postati inspiracija za dalje projekte koji će unaprediti našu zajednicu i podstaći nas na još veću angažovanost u stvaranju pozitivnih promena”, kazali su članovi udruženja.

“Organizacija Radne akcije Delijski Vis Niš već duže vreme se zalaže za stvaranje boljih uslova za fizičku aktivnost u našoj lokalnoj zajednici. Svesni značaja redovnog vežbanja i njegovog pozitivnog uticaja na fizičko i mentalno zdravlje, odlučili su da deluju i konkretno doprinesu promeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com