Društvo

General-pukovnik Vladimir Lazarević dobio mural na Delijskom Visu

Mural generalu Lazareviću naslikao je Marko Milenković

Udruženje građana “Radne akcije Delijski Vis” još jednom je prijatno iznenadilo Nišlije, ovog puta oslikavši mural penzionisanom generalu-pukovniku Vladimiru Lazareviću, na Delijskom Visu, na jednoj od zgrada u ulici Ljubomira Nikolića.

“Komandant Prištinskog korpusa za vreme Rata na Kosovu i Metohiji, je za vreme službe, zajedno sa svojim vojnicima stajao na braniku otadžbine i hrabro odbijao napade okupatora u našoj južnoj pokrajini. Posle toga je nepravedno zatvoren od strane ostrašćenog Haškog suda”, vode iz ovog udruženja koje je u Nišu poznato po brojnim akcijama uređenja naselja.

Foto: Radne akcije Delijski Vis

Zajedno sa žiteljima naselja, članovima udruženja i prijateljima došli su na ideju da na jednom od zidova naših zgrada u moderno-umetničkom maniru simbolično na dan početka Bitke na Košarama odaju zahvalnost heroju srpske moderne istorije.

“Generale neka Vas zdravlje služi, da nam ostanete hrabri, čvrsti i postojani i budite sigurni da Vaše komšije i mlađi naraštaji čuvaju ideju srpstva i žive za dan kada će srpske zemlje umesto tri Morave, tri mora zapljuskivati naše obale. Pre nego što bilo ko pomisli da nas svrsta na ekstremnu stranu političkog kompasa i okarakteriše za nacionaliste i propagatore velikosrpske hegemonije želimo unapred da kažemo: to nam identitetom i nasleđem pripada”, ističu iz ovog udruženja.

Oni dodaju – Ne želimo tuđe ali ne damo svoje! Dogodine svuda!

General Lazarević živi nedaleko od ovih zgrada gde je nacrtan mural, stanovnici ulice Ljubomira Nikolića će moći svakodnevno da gledaju u mural posvećen komšiji iz kraja, inače veoma poštovanog gererala u penziji.

Krajem marta ovo udruženje oslikalo je mural Gavrilu Principu, na jednoj od ovih zgrada.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com