Društvo

Violeti za Prvi maj rešenje o invalidskoj penziji

Violeta Petrović, radnica Jure obolela od raka, kojoj je ubrzo uručen i otkaz iz ove kompanije, Međunarodni praznik rada je dočekala u najveselijem raspoloženju. Konačno je dobila zvanično rešenje o dodeli invalidske penzije, koja za nju počinje baš od  1. maja.

Prvomajsko rešenje

Neizvesnost i nesigurnost su sada prošlost za Nišlijku Violetu Petrović, a kako sama kaže, moći će bez strasa da nastavi da živi dalje.

“Penzija će mi biti oko 14,500 dinara, bar se tako nadam, a imam i dečji dodatak 3,500, pa preživećemo nekako. Laknulo mi je, naravno,” kaže ova hrabra mlada žena.

Violetino rešenje o penzionisanju

Da podsetimo, Violeta je samohrana majka, živi sa sinom Aleksom koji ima 14 godina, a sa Aleksinim ocem je, zbog alimentacije, u sudskom sporu već 12 godina.

Kaže da je njen bivši suprug u obavezi da plaća alimentaciju u visini od 5 hiljada dinara mesečno. Međutim, i pored sudske odluke iz 2006. godine, on to ne čini i zbog toga je u dva navrata već bio na izdražavanju zatvorske kazne i tri puta kažnjavan. Voleta je dobila puno starateljstvo nad sinom.

“Aleksa ima 14 godina i objasnio je socijalnim radnicima. Desilo se mnogo puta da otac nije ni došao na dogovoreni sastanak sa njim, jednostavno se ne pojavi”, objašnjava hrabra žena.

Međutim. i pored nerešenih odnosa sa bivšim suprugom, Violeta je najsrećnija žena na svetu: pobedila je rak, ima sina, sada i penziju, a za sve ostalo, kaže optimistično “snaći ćemo se”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com