Društvo

Porodica i prijatelji mole za pomoć Milošu Dimitrijeviću

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Miloša Dimitrijevića (1985).

Pred Milošem je ponovo period borbe protiv tumora, koji mu je ustanovljen od početka prošle godine. Tada je njegovo lečenje još od prvih terapija davalo ohrabrujuće rezultate sve do kontrole u januaru ove godine, kada mu se stanje pogoršalo. Desilo se ono od čega su se plašili – nažalost, bolest mu se vratila i proširila.

Miloš Dimitrijević otac je dvoje izvanredno vaspitane dece, od kojih njegovo starije dete, Anđela, već od najranijih razreda osnovne škole osvaja nagrade za pesme koje sama piše, kao i za način na koji ih interpretira. Sve to postigla je uz posvećenost i ljubav svojih roditelja, majke Branke i oca Miloša, u čijem srčanom roditeljstvu je često nalazila inspiraciju.

Da bi počeo sa terapijama, potrebno je da se prikupi oko 2.5 miliona dinara, kojim bi bili pokriveni troškovi samih terapija, analiza, pregleda i bolničkog lečenja, a do tog cilja njegova porodica može samo uz pomoć humanih ljudi.

“Naš Miško i njegova porodica bili su na pragu pobede kada mu se bolest vratila. Tada su do pobede išli sami, sada smo im za novu pobedu potrebni svi mi”, poručuju Miloševi rođaci i prijatelji.

Milošu je bolest ustanovljena prilikom kontrolnog pregleda u februaru 2023. godine kada je usled krvarenja iz rektuma otišao na kolonoskopski pregled.

Nakon izvršene biopsije postavljena je dijagnoza malignog tumora rektuma (C20 Neoplasma malignum recti), sa diseminacijom u regionalne i udaljene limfne noduse.

Primarni tumor je operisan u martu 2023. godine kada je izvedena privremena ileostoma, a zatim je lečenje nastavljeno kombinacijom hemio i biološke terapije, sa zadovoljavajućim efektom. U oktobru 2023. godine je stoma zatvorena a bolest je bila u parcijalnoj remisiji.

U januaru 2024. godine usled opstrukcije creva Miloš biva hospitalizovan i ponovo operisan kada je po drugi put izvedena ileostoma. Ustanovljeno je da se bolest širi na limfne noduse i indikovana je nova linija biološke i hemioterapije koja je predložena od strane lekara ali koja ne može da se primi o trošku RFZO-a.

S obzirom da navedene terapije iziskuju visoke troškove mole se svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi Miloš što pre nastavio sa lečenjem jer je navedene terapije potrebno obezbediti na svake dve nedelje.

Sredstva su potrebna za hemioterapije, laboratorijske analize, specijalističke i dijagnostičke preglede, biološke terapije kao i za bolničko lečenje.

Za Milošev život! Budimo humani! Pomozimo Milošu!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com