Promo

VINSKI PODRUM MALČA: Mesto ukrštanja vremenskih epoha, uživanja i ljubavi

Bogatstvo istorijsko turističke i nesvakidašnje ponude Niša oplemenjeno je i razvojem vinskog turizma. Na samo desetak kilometara od Niša, uz auto put Niš Sofija, na putu rimskih imperatora Podrum Malča iz 1903. godine  predstavlja jedinstvenu više-vekovnu sintezu puteva vina koji su se na ovim prostorima ukrštali, mimoilazili, prožimali i na kraju spojili u bajku vrednu pomena.

Podrum tu bajku „priča“ kroz svoj nesvakidašnji spoj tradicije i kulture Rimskih imperatora, Srpskih vladara i starih majstora vina

Ljubitelje vina i istorije na, može se reći, jedinstvenom mestu mogu doživeti “Putovanje kroz vinsko vreme” obilazeći četiri vinske kuće iz četiri različitih vremenskih epoha i upoznati toliko načina negovanja vina.

Rimska kuća – podrum sa amforama je najveća atrakcija koja će vas vratiti u daleku prošlost, u srce vinske priče gde možete probati vina kakva je pio i sam Car Konstantin Veliki.

Amfore su najstariji vinski sudovi iz Gruzije, koje je vinarija Malča prva donela u Srbiju i time oplemenila vinsku ponudu naše zemlje.

U osam glinenih amfora od po 2.000l zakopanim u zemlju, vino dugo macerira na pokožici stvarajući neobična vina neobičnih ukusa. Niš i Srbija se mogu pohvaliti, da su ovogodišnji pobednici na prvom međunarodnom ocenjivanju vina iz amfore koje je održano u Gruziji. Belo vino Carica Jelena, dobitnik je zlatne medalje sa 90,8 bodova, dok je Konstantin Veliki – crveno vino kupaže kaberne sovinjona i merloa dobio bronzanu medalju.

Nemanjića kuća – podrum sa drvenim bačvama u kom se proizvode rujna vina. U vreme Nemanjića pila su se rujna vina, pa ovde možete probati roze vino od autohtone sorte Crna Tamjanika.

Srpska kuća sredine XX veka – podrum u kome se vina neguju u betonskim fermentorima – gde možete probati crveno poluslatko vino Kalča, negovano po staroj niškoj recepturi.

Vinski Podrum Malča

Savremena Vinarija – gde se vina neguju po najsavremenijoj tehnologiji u inoks fermentorima, iz koje se rodila premium M linija sortnih vina.

Kruna vinskog komplesa Malča je završetak putovanja, restoran u rimskom stilu gde vam uživanje na terasi okruženoj vinogradom upotpunjuju jela po recepturama naših predaka.

Tu je i prodavnica domaćih vina, rakije i sirća iz koje svoj užitak možete produžiti i nakon boravka u vinariji.

Ljubav stvara sve, zato je baš ovde stvoreno i Vino za dvoje, sa osmehom poručuje srdačni tim Vinskog podruma Malča, koji tvrdi da mu je osnovni cilj proivodnja sreće!

Pored oaze hedonizma, Vinski podrum Malča je pravi raj i za mališane. U hladovini i prirodnom okruženju, mogu uživati u različitim sadržajima za zabavu.

Vinski podrum Malča
Malča bb
062 801 57 45
FaceBook
podrummalca@gmail.com
info@podrummalca.com

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com