Društvo

Veliki uspeh Plesnog kluba FENIX iz Niša

Na Državnom prvenstvu u Beogradu koje je održano 25. novembra, u organizaciji Srpskog Čirlidinga i Čirdens saveza, niški Plesni klub Fenix zasijao je sa čak pet titula državnih prvaka, uz jedno treće mesto u kategoriji hip hop cheer.

U ovom plesnom klubu ističu da su formacija Fenix Queens i  solistkinja Kristina Kuzmanović, dominirali osvajanjem najviše poena u apsolutnoj kategoriji.

Na takmičenju Belgrade Cheer Open, poznatom kao “Trofej Voždovca”, u B kategoriji  osvojili  su tri  prva mesta, jedno drugo i jedno treće.

          Rezultati sa takmičenja

Državni prvaci u kategoriji  Hip Hop cheer formacija seniori (A) i kao formacija sa najviše poena u apsolutnoj kategoriji ,,Fenix Queens”.

Državni prvak u kategoriji Hip Hop Cheer solo (A) mladji juniori i kao solista sa najviše poena u apsolutnoj kategoriji Kristina Kuzmanović.

Državni prvaci u kategoriji Hip hop cheer formacija (A) mlađi juniori ,,A-force”.

Državni prvak za muškarce u kategoriji Hip hop solo (A) kadeti je Lazar Milutinović.

Državni prvaci za Hip hop cheer duo (A) kadeti su Nađa Mitrovic i Lazar Milutinovic.

1.mesto Hip Hop cheer formacija mlađi juniori ,,PuKatz”

1.mesto HipHop cheer solo (B) mlađi juniori  Nina Stamenkovic

1. Mesto Hip hop cheer solo (B) deca, Lidija Dušanić.

2.mesto Hip hop cheer solo (B) mlađi juniori, Iskra Dolić.

3. mesto Hip hop cheer solo (A) mlađi juniori Mia Popović.

3.mesto Hip hop cheer solo (B) mlađi juniori Tijana Cekić.

Niški Plesni klub Fenix je jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji, a sa decom rade kvalifikovani stručni treneri (sa završenim specijalističkim studijama) sa dugogodišnjim iskustvom i vrhunskim rezultatima kako na državnim tako i na svetskim prvenstvima.

“Svojim profesionalnim i pedagoškim pristupom nastojimo da edukujemo polaznike i proširimo kulturu plesa među decom i omladinom”, poručuju iz kluba.

A mogu  da se pohvale i da su vicešampioni Sveta ( Nemacka-Bremen) u Street Show produkcijama, koja je brojala 100 plesača, prvaci u Hip Hop-u, na Svetskom Kupu u Italiji.

Članovi plesnog kluba “FENIX” su kao predstavnici reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu u Disco Dance-u, u Nemačkoj, ostvarili fenomenalni rezultat u konkurenciji preko 2000 plesača iz celog sveta,  osmo mesto na svetu u kategoriji Disco Dance male grupe odrasli, osvojila je  grupa FENIX TEAM, što je najbolji rezultat koji je ikad Srbija postigla u ovoj disciplini.

Fenix je učestvovao i na mnogim velikim manifestacijama, na nivou grada i Srbije. Jedna od bitnih manifestacija je i evropsko prvenstvo u rukometu kao i svetsko prvenstvo u rukometu za žene, Kup Radivoja Koraća i mnoge druge. Učesnici u seriji “Žigosani u reketu” Kroz klub je prošlo nekoliko hiljada polaznika, ne samo iz Niša,  već i  okolnih gradova.

Foto: PK Fenix

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za naše male umetnice, naše Nislijke. Bravo za Niš, čestitamo od
    srca. Puno uspeha u daljem radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com