Sport

Nova ponuda za ljubitelje planinskog trčanja

U Nišu je nedavno osnovano novo sportsko udruženje pod nazivom  „Stazama juga“.

Udruženje su osnovali Miljan Ristić i Nenad Živković i cilj joj je promocija i razvoja planinskog trčanja, planinske orijentacije i aktivnog boravka u prirodi na teritoriji grada Niša, piše Sport juga.

„Stazama juga“ već ima dva aktivna projekta, a to su: Niška „trail“ liga i Stazama južne Srbije.

Osnovna ideja organizacije Niške “trail“ lige je da svojim sugrađanima predstavi kroz organizaciju trka na planinama i klisurama u okolini grada Niša (Suva Plana, Seličevica, Kalafat, Svrljiške planine, Jelašnička i Sićevačka klisura) sve prirodne lepote i da promoviše aktivan boravak u prirodi kroz bavljenje sportskim aktivnostima i očuvanje iste u saradnji  sa lokalnim zajednicama i kompanijama.

Stazama južne Srbije povezivaće udruženja i opštine na jugu Srbije, kroz promociju lokalnih zajednica … Niš-Merošina, Prokuplje, Leskovac,….(Pirot, Vranje, Babušnica, V.Han, Aleksinac, Kuršumlija….).

Udruženje je jedinstveno na teritoriji Srbije po tome što vikendima organizuje besplatne otvorene treninge kao pripreme za trke Niške „trail“ lige, na svakom do  sada organizovanom treningu bilo je između 15 i 20 trkača.

Više o udruženju „Stazama juga“ i njegovim aktivnostima možete pronaći na sajtu ili instagram stranici udruženja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com