Sport

Na državnom šampionatu KBS „Naisus“ osvojio 12 medalja

Klub borilačkih sportova „Naisus“ je ponovo na tronu, zauzevši 2.mesto u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije.

Na ovom državnom šampionatu osvojeno je 12 medalja – 8 zlatnih i 4 srebrne.

Hala „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu je 24.marta ugostila bezmalo 300 takmičara – kako seniora u borbama, tako i formaša.

Takmičenje je okupilo učesnike iz preko 40 ekipa iz cele Srbije.

“Uspeli smo da se popnemo na pijedestal ali je ipak malo nedostajalo da ponovimo prošlogodišnji ekipni uspeh. Bilans odličja ovog puta bio je 8 zlatna i 4 srebrna.Samo jedna zlatna medalja bila je dovoljna za prvo mesto. Direktan uticaj je bio nedostatak finansija. Nadamo se da će čelnicima ovi rezultati biti dovoljan dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine”,  rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Osmočlanu ekipu KBS Naisus-a  ovog puta činili su:

KBS Naisus (s leva na desno): (gore) Nebojša Anđelković (glavni trener), Maša Ničić, Tašana Petrović, Jelena Stevanović, Uroš Mitrović, (dole) Stefan Rašković, Lena Veljković, Pavle Kostić.

Tašana Petrović – srebro,
Nebojša Anđelković – srebro,
Uroš Mitrović – srebro i zlato,
Jelena Stevanović – srebro i 2 zlata,
Maša Ničić – zlato,
Pavle Kostić – zlato,
Stefan Rašković – zlato,
Lena Veljković – 2 zlata.

Formaši KBS Naisus-a plasirali su se na 2.mesto u ekipnom plasmanu u A klasi.

Nekima je ovo bio i prvenstveni debi u formama.

Stefan Rašković (skroz desno) sa svojim konkurentima.

“Prethodno takmičenje i iskustvo mi je mnogo značilo. Ne računajući Tehničke lige, Feniks Open mi je bilo prvo takmičenje u formama. Tada sam savladao Viktora Živkovića (TK Korio – Kuršumlija). Njega je ovog puta Pavle dobio i time se okitio zlatnom medaljom. Ja sam bio u jačoj konkurenciji, gde sam se sreo sa članovima TK Kobra iz Beograda.To su Kosta Pavlović i Oliver Ravić. Iako su bili dobri, uspeo sam da ih nadmašim i osvojim zlatno odličje”,  rekao je sa osmehom na licu Stefan Rašković

Na rečeno se nadovezao Pavle Kostić.

“Kao što je Stefiju, tako je i meni ovo jedno od prvih prvenstava u formama. Savete sa treninga sam poslušao ali i činjenicu da je mog protivnika već pobeđivao Stefan. Time sam uspeo da osvojim zlatno odličje. Nadam se da ću i na narednim takmičenjima biti ovako dobar ili još bolji”,  rekao je sa smeškom mlađani Pavle Kostić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com