Sport

Streličarski klub Niš osvojio pet medalja na Državnom prvenstvu

Završnica dvoranske streličarske sezone održana je prethodnog vikenda u Temerinu, i to Državnim Prvenstvom. Dvodnevno takmičenje u kojem je uzelo učešće oko 180 najboljih streličara Srbije u sve tri discipline i u svim starosnim kategorijama još jednom je potvrdilo dominaciju SK Niš.

Na Državnom Prvenstvu Nišlije su osvojile pet medalja: dve zlatne i tri srebrne.

Ovome treba dodati i četiri pehara za najbolje u Kupu Srbije, koji su takođe dodeljeni ovom prilikom – dva zlatna i dva srebrna.

Osvajači titula su:
– muška ekipa u sastavu: Stefanović, Nikolić, Vulić – Prvak Srbije (olimpijski luk – seniori);
– Mihajlo Stefanović, osvajač Kupa Srbije i drugi na Državnom Prvenstvu (olimpijski luk – seniori);
– Ognjen Nedeljković, osvajač Kupa Srbije (kompaund – seniori);
– Marko Vulić, Prvak Srbije (olimpijski luk – juniori);
– Danica Nikolić, druga na Državnom Prvenstvu, druga u Kupu Srbije (olimpijski luk – juniorke);
– Dragoljub Majović, drugi u Kupu Srbije (goli luk – seniori);
– Dejan Stojanović, drugi na Državnom Prvenstvu (goli luk – veterani);

Ukupni pobednik Kupa Srbije je Streličarski Klub Niš.

Treća titula u nizu za  klub, sa razlikom od preko 350 poena ispred drugoplasiranog SK DIF i sa skoro 600 poena više od trećeplasiranog Košutnjaka, oba iz Beograda.

O kolikom uspehu se radi postaje jasno iz podatka da i narednih deset pozicija na tabeli zauzimaju isključivo klubovi iz Vojvodine i sa područja Beograda.

Već godinama SK Niš brani čast Srbije južno od Beograda, dominirajući nad klubovima koji imaju mnogo veću pomoć i podršku svojih gradova, koji dolaze iz sredina u kojima je streličarstvo izuzetno popularan i poštovan sport.

“Još jedna duga i naporna dvoranska sezona je završena, klub je postigao sve zacrtane ciljeve na domaćem i međunarodnom planu. Nakon kratkog odmora počećemo pripreme za letnju takmičarsku sezonu, u kojoj očekujemo još veće uspehe naših takmičara. Glavni smo favoriti za još jedan klupski Kup Srbije i brojne individualne titule, a očekuje nas i nekoliko velikih međunarodnih takmičenja, od kojih je svakako najvažnije kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijadu. Uz puno rada i timski duh koji je naš zaštitni znak prethodnih godina, sigurni smo da je pred nama još jedna sezona za pamćenje”,  zaključili su iz kluba .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com