Društvo

Veliki slet malih Pčelica u nedelju na stadionu Čair

Tradicionalna manifestacije Predškolske ustanove Pčelica “Plesom do znanja i zdravlja”, biće održana i ove godine u nedelju, 20. maja na stadionu Čair od 10 časova.

Cilj ove tradicionalne manifestacije je promocija zdravih stilova života uz ples i igru.

Oko šest hiljada mališana vežbalo je sa vaspitačima i medicinskim sestrama od oktobra, a svoje plesno umeće pokazaće 20. maja na stadionu, 2790 malih plesača iz starijih i predškolskih grupa, 200 vaspitača, 25 sestara na preventivi i četiri koordinatora. Posetioci će uživati u 14 plesnih koreografija. Deca jaslenog uzrasta, mlađih i srednjih grupa plesaće u svojim vrtićima 23.maja.

Direktorka PU Pčelica Niš Svetlana Mitić pozvala je Nišlije da dođu na stadion i da svi uživamo u velikom „sletu” malih pčelica.

„Te emocije kada hiljade malih, složnih ruku i nogu udara u istom ritmu, kada se tresu tribine i gradom odzvanja dobro poznata pesma, uz koju su odrastali i oni na tribinama, je osećaj koji se ne može opisati. To se samo može doživeti, zato Vas očekujemo da zajedno pevamo sa našim najvećim blagom, 20. maja od 10 časova”, poslala je poziv direktorka Mitić.

Manifestacija Plesom do znanja i zdravlja je deo Dana Pčelice koji su počeli Dečjim igrarijama 15. maja na stadionu Čair.

Iz Pčelice poručuju da je 23. maj rezervisan za maskenbal kada mališani u različitim kostimima i maskama, plešu i sviraju korisnicima i posetiocima niškog aerodroma, Gerontološkog centra, gradskih opština, osnovnih škola, parkova, Doma za decu bez roditeljskog staranja.

“Taj dan dečje maštovitosti i kreativnosti biće obeležen raznim pričama koje će pričati niški vrtići”, poručuje menadžment ove niške ustanove.

U Pozorištu lutaka 30. maja u oviru manifestacije Čarolija pozorišta, posetioci će uživati u predstavama vrtića Maslačak, Bajka i Leptirić.

Završna manifestacija Dana Pčelice biće svečana akademija PU Pčelica Niš, 6. juna u Pozorištu lutaka.

U cilju bezbednosti učesnika i posetioca manifestacije, 20.maja saobraćaj će biti izmenjen na prilazima i unutar SC Čair, od 07 – 12 časova. U istom periodu biće zabranjeno i parkiranje na parkiralištima sa prilazima iz ulice Zetska, osim za potrebe parkiranja vozila organizatora i roditelja sa decom učesnicima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com