Društvo

GRMEO ČAIR! Male Pčelice sa stadiona poslale poruku ljubavi, mira, prijateljstva, tolerancije (FOTO+VIDEO)

“Igrale se delije”, “Kad si srećan”, “Zujalice”… samo su neke od numera uz koje su danas mališani svih vrtića Javne predškolske ustanove “Pčelica” plesale na tradicionalnoj manifestaciji “Plesom do znanja i zdravlja” koja se i ove godine organizuje u sklopu programa gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Na stadionu je plesalo blizu 4.000 mališana, obučeni u pastelne boje i plesom poslali svetu poruku mira i ljubavi.

 

Mališani su istakli da su se spremali za ovaj dan i da su koreografiju dobro uvežbali sa svojim vaspitačima. Novaku, Mihajlu i Pavlu Veselinoviću iz vrtića “Panda” omiljena pesma je “Zujalice”, a maloj Nadi je bitno da samo pleše. Oni će sigurno ovu manifestaciju zapamtiti kao lepu završnicu jednog bezbrižnog životnog perioda i drugarstva. Upravo su se plesom, kroz dobro poznate dečije pesmice i promovišući zdrave stilove života i svega pozitivnog što su naučili od vaspitača, predškolci simbolično oprostiti od vrtića.

Direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić rekla je da ovim plesom mališani ponovo šalju poruku mira i ljubavi i sa željom da pokažu da je „ljubav jedino što može da bude inspiracija za mališane i za odrasle“.

Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”

„Ove godine šaljemo poruku ljubavi, mira, prijateljstva, tolerancije i poruku svevišnjeg drugarstva. Danas na stadionu „Čair“ pleše čak 3.830 mališana iz 20 vrtića JPU „Pčelica“. Ovde su deca i manjih uzrasta i naši predškolci. Želimo da pokažemo svetu da je Niš najlepši grad na planeti“, rekla je Svetlana Mitić.

 

Ona je dodala da su se deca sa svojim vaspitačima i stručnim saradnicima pripremala mesec dana za ovaj nastup. Mitić je najavila da ih uskoro očekuju i sportske igrarije.

Za ovu manifestaciju je angažovano 380 vaspitača, 100 medicinskih tehničara i 10-ak stručnih saradnika JPU „Pčelica“. Deca su plesala na 11 pesama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com