Društvo

Mališani “Pčelice” se nadmetali u “Ligi malih šampiona” (FOTO)

Oko tri hiljade mališana iz svih niških vrtića uz pomoć vaspitača, medicinskih sestara vaspitača i stručnih saradnika nadmetalo se u poligonu sa preprekama i štafetnoj trci.

Foto: Pu Pčelica

„Naša ustanova i naši mališani se uvek odazovu i učestvuju u svim akcijama. I ovu ligu i takmičenje čiji je cilj, pre svega, psiho-socijalni razvoj deteta prihvatili smo sa oduševljenjem i izuzetna nam je čast što smo deo nacionalnog projekta podržanog od strane Ministarstva sporta“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

Ona je naglasila da je jedan od prioriteta vaspitno obrazovnog rada i afirmacija i podsticaj sporta na ranom uzrastu, a to pokazuju i sportske manifestacije koje se realizuju u ustanovi.

“Nedelja predškolskog sporta, Sportske igrarije, Sport je važan da bi bio zdrav i snažan, Kros RTS…uz redovne dnevne sportske aktivnosti pokazuju koliko pažnje se posvećuje zdravom načinu života”, istakla je Mitićeva.

Prema propozicijama projekta deca su bila podeljena u dve kategorije: starija grupa (5-6 godina) i predškolci (6-7 godina).

Foto: Pu Pčelica

Organizatori „Lige malih šampiona“ su Sportski savez Srbije i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije uz podršku Ministarstva sporta.

 

Foto: Pu Pčelica

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com