Politika

Većnik Zdravković član Nadzornog odbora Aerodroma

Mihajlo Zdravković, gradski većnik, može da obavlja  funkciju člana Nadzornog odbora Aerodroma Niš, odlučili su članovi  Odbora za imenovanje Skupštine grada na sednici koja je danas održana. Inače, Zdravković je pre izvesnog vremena postao član NO Aerodroma na  predlog Vlade Srbije.

Neki od članova Odbora za imenovanje bili su protiv ovakve odluke navodeći da se radi o gomilanju funkcija, a to je praksa kojom se građanima šalje negativna poruka, bez obzira što je zakonom dozvoljeno da jedna ista osoba ima funkciju u lokalnoj samoupravi i još jedu u republičkom preduzeću ili instituciji.

“To je gomilanje funkcija i nije u skladu sa preporukama Agencije za borbu protiv korupcije. Nema razloga da jedan čovek ima dve plaćene funkcije. To je opterećenje i za samu osobu koja prihvata takve nove poslove i obaveze, a i šalje sliku javnosti da se ista lica vrte ukrug“, kazala je Radmila Popović, predstavnica  “Niške inicijative” koja je, inače, glasala protiv ove saglasnosti Zdravkoviću.

Mada se odbor saglasio sa ovom odlukom, Mihajlu Zdravkoviću predstoji i izjašnjavanje Agencije za borbu protiv korupcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com