Ekonomija

Veća sredstva za podršku malim i srednjim preduzećima

Regionalna razvojna agencija jug (RRA) predstavila je tri programa podrške malim i srednjim preduzećima. Sredstva odvojena za podršku početnicima u preduzetništvu značajno su veća ove godine, a poseban akcenat je na nerazvijenim područijima u koje spadaju dosta niških opština.

Kako je rečeno, u Privrednoj komori, poseban akcenat je na malim i srednjim preduzećima  koje banke ne prepoznaju i ne kreditiraju.

Menadžerka sektora za razvoj ekonomije i ljudskih resursa RRA Jug Maja Veljić kazala je da za nove programe, koji su objavljeni početkom februara građani mogu da apliciraju.

“Može  da se aplicira sve dok se sredstva ne utroše obično budu u toku cele godine. Za sve informacije trebalo bi da se zainteresovani obrate nama . Mi držimo i obuke koje se tiču početnika. Interesovanje je svake godine sve veće i veće,  sredstva su mnogo veća, uslovi su povoljniji”, kazala je Veljić.

 

Jedan od korisnika ovih sredstava Milan Đorđević kazao je da mu je na početku poslovanja velika pomoć bio start ap kredit za koji je aplicirao 2016. godine i koji mu je omogućio da pokrene svoj posao.

” Dosta nam je pomoglo u razvoju, male su kamate što je dosta olakšalo nama u početku. Za mala preduzeća i za nas koji krećemo od nule to može dosta da pomogne i ti programi su postali dostupniji i jednostavnija je i sama procedura nije toliko više komplikovana kao ranije”, rekao je Đorđević.

Zainteresovani mogu da konkurišu za jedan od tri projekta. Program za podsticanje razvoja preduzetništva za finansisku podršku za početnike, program za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte i program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com