Društvo

Treći Međunarodni simpozijum „Pravdom do istine, pravde i spasenja” biće održan u Nišu

Treći Međunarodni simpozijum „Pravdom do istine, pravde i spasenja” organizuju advokatske kancelarije „Aleksić” iz Niša, Fakulteta za pravo, bezbednost i menadžment ,,Konstantin veliki” i Evroazijski bezbednosni forum. Skup je zakazan za 23. septembar u svečanoj sali Rektorata u Nišu od 10 sati.

Prema rečima advokata Srđana Aleksića i ove godine na skupu će se okupiti eminentni stručnjaci iz oblasti nauke, prava, medicine i naoružanja

“Ponosni smo što smo proširili listu saradnika, pa će među njima i ove godine biti domaćih i stranih izlagača. Oni će prezentovati svoje radove i istraživanja i pomoći novim idejama da se naši problemi u budućnosti reše”, istakao je Aleksić.

Arhifska fotogrfija; Foto: privatna arhiva

Advokatska kancelarija Aleksić iz Niša na čelu sa advokatom Srđanom Aleksićem, dugi niz godina učestvuje u borbi za istinom i pravdom. Naime, kancelarija je uspela da dvaput zaredom organizuje Međunarodne simpozijume u 2018. i 2019. godini, o posledicama bombardovanja osiromašenog uranijuma 1999. godine na SR Jugoslaviju, gde je bilo učesnika iz zemlje i inostranstva, svako u svojoj oblasti stručnjak na zavidnom nivou, što govore i radovi objavljeni u Zbornicima nakon održanih simpozijuma. Ove godine nastavljamo borbu sa svojim prijateljima, Fakultetom za pravo, bezbednost i menadžment ,, Konstantin veliki ” i Evropskim bezbednosnim forumom.

Arhifska fotogrfija; Foto: privatna arhiva

Cilj rada je da se korišćenjem prava i drugih nauka dođe do istine o uzročno – posledičnoj vezi NATO oružanih dejstava i kancerogenih oboljenja, a zatim pravedno i pošteno postupa prema ljudima koji su oboleli od kancera i na taj način dođe do njihovog spasenja – ublažavanja posledica, i pravične naknade štete svakog obolelog od kancera a kao posledica korišćenja osiromašenog uranijuma na teritoriji Republike Srbije posebno na jugu Srbije i Kosova i Metohije.

“Za obezbeđenje sredstava su odgovorne članice NATO alijanse, koje su izvršile agresiju na teritoriju SR Jugoslavije sa kojima se putem medijacije ili pred sudom, kroz sudske odluke može rešiti ovaj izazov koji je pred nama a tiče se obeštećenja obolelih i njihovog lečenja”, navode u niškoj advokatskoj kancelariji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com