Zdravlje

Simpozijum “NOVINE U REUMATOLOGIJI 2024” maja u Institutu Niška Banja

Institut za lečenje i rehabilitaciju “NIŠKA BANJA”

Simpozijum pod nazivom “NOVINE  U REUMATOLOGIJI  2024” u Institutu Niška Banja održava se  od 23. do 25. maja ove godine.

Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja”, nastavlja tradiciju organizovanja prolećnih Simpozijuma, koji se redovno organizuju od 1970. godine.

Pokrovitelj Simpozijuma je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a organizatori Institut za lečenje i rehabilitaciju “Niška Banja”,  Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, Udruženje reumatologa Srbije, Reumatološka sekcija SLD-a i  niška podružnica SLD-a, kao i Udruženje obolelih od reumatskih bolesti.

Naši simpozijumi tradicionalno okupljaju specijaliste interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, pedijatrije, imunologe, lekare opšte medicine i druge koji se bave reumatskim bolestima. Učesnici Simpozijuma, kao i prethodnih godina, biće lekari iz svih reumatoloških centara u Srbiji (Institut za reumatologiju u Beogradu, Klinika za reumatologiju i imunologiju VMA u Beogradu, KC Vojvodine, UKC Kragujevac…). U prilog ovome značajna je činjenica da je Simpozijum akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije za lekare, medicinske sestre i tehničare.

Naučni odbor Simpozijuma osmislio je zanimljiv program značajne naučne i stručne vrednosti. Na ovogodišnjem Simpozijumu vodeći domaći naučnici i stručnjaci će u okviru 23 predavanja po pozivu, izneti najnovija iskustva i stavove iz reumatologije. Poseban stručni značaj ovom Simpozijumu daće jednodnevni kurs na temu „Oko i reumatske bolesti“, na kome će reumatolozi i oftalmolozi razmeniti iskustva iz svakodnevne prakse u lečenju reumatskih bolesnika sa manifestacijama na oku. Kurs je posebno akreditovan.

Odabrani originalni radovi uz interesantne primere iz svakodnevne kliničke prakse, koji su prošli recenziju Naučnog odbora Simpozijuma, biće iznešeni u vidu usmenih izlaganja i postera.

Tradicija ovog skupa podrazumeva i sastanak Udruženja obolelih od reumatskih bolesti uz predavanja lekara, koji će sa bolesnicima razmeniti iskustva vezana za kvalitet života i lečenje reumatskih bolesnika.

Iskusni predavači, dobro osmišljene teme predavanja po pozivu, originalni radovi kao i prateći program Simpozijuma, doprineće značajnoj razmeni iskustava i sticanju znanja i novih stavova u oblasti reumatologije.

“Svim kolegama koje su uzele učešće u radu Simpozijuma i pomogle da se decenijama negovana tradicija održavanja prolećnih Simpozijuma u Institutu „Niška Banja“  očuva, odajemo veliko priznanje i zahvalnost”, ističu iz Instituta Niška Banja.

Program Simpozijuma biće dostupan na sajtu https https://radonnb.co.rs

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com