Društvo

Održana tribina povodom četvrt veka od Nato agresije nad Srbijom

U prepunoj sali u Nišu održana tribina povodom godišnjice obeležavanja 25 godina od Nato agresije nad Srbijom

U prepunoj sali bioskopa Cineplexx u Nišu, povodom godišnjice obeležavanja 25 godina od Nato agresije nad Srbijom, Nova Demokratska stranka Srbije i koalicija “Niš, moj grad” organizovali su tribinu u Nišu.

“Nova Demokratska stranka Srbije nizom aktivnosti obeležila je nesrećnu 25-tu godišnjicu Nato agresije. Imali smo nekoliko aktivnosti u Beogradu, konferenciju ispred zgrade Generalštaba, dok smo glavnu tribinu odlučili da održimo u Nišu”, rekao je Miloš Jovanović predsednik Novog DSS.

Foto: Koalicija, Niš moj grad

Rezolucija 1244 je bila proizvod borbe, plod borbe. Ona vrlo jasno štiti teritorijalnu celovitost naše zemlje, predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti u našu južnu pokrajinu.

Sve su to činjenice na koje treba podsetiti i staviti do znanja građanima i podeliti tu političku volju Novog DSS-a, da se od Kosova i Metohije ne može odustati, da ne smemo obesmisliti te žrtve.

To bi uvelo našu zemlju i srpski narod u novi ciklus geo-političke nestabilnosti, jer nakon Kosova i Metohije, došla bi na red i Republika Srpska, BIH, postavilo bi se pitanje autonomije Raške oblasti, istakao je Jovanović.

“Srpski prostor bi bio potpuno razdrobljen, drugim rečima nemamo pravo da se predamo i zbog tih ljudi koji su ratovali pre 25 godina i zbog naše budućnosti. To je ono što smo podelili sa Nišlijama. Nastavićemo borbu do nekih konkretnih mera o kojima pričamo godinama unazad, a koje se tiču borbe na terenu i borbe u međunarodnoj areni. Sve to zahteva da budete i malo hrabriji i malo odlučniji i da imate malo više vere u ono što se mora raditi, zahteva i promenu spoljne politike”, zaključio je Miloš Jovanović, predsednik NDSS.

Na tribini su pored predsednika Novog DSS Miloša Jovanovića govorili Miodrag Stanković gradski odbornik koalicije Niš, moj grad, Slađana Miletić narodna poslanica, Predrag Marsenić narodni poslanik, dr Bojan Dimitrijević istoričar.

Foto: Koalicija, Niš moj grad

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com