Zdravlje

Testirano 20 osoba, u Srbiji nema koronavirusa

U Srbiji nema zaraženih koronavirusom, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo u saopštenju na sajtu navodi da su uzorci svih testiranih osoba negativni na novi koronavirus.

Do sada je testirano ukupno 20 osoba, ali su svi testovi pokazali da su negativni na novi koronavirus.

Ministarstvo zdravlja od danas će dva puta dnevno objavljivati sve informacije u vezi s koronavirusom.

Od 24. februara 2020. godine u Republici Srbiji se primenjuju korigovani algoritmi za postupanje shodno razvoju epidemiološke situacije u svetu, posebno u Italiji, kao i na osnovu do sada stečenih saznanja o karakteristikama infekcije i uzročnika.

Niš povezan avio-linijama sa Rimom, Bolonjom i Bergamom, a kako saznajemo letovi sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ se odvijaju redovno, ali uz veće mere predostrožnosti. Čak tri aviona iz Italije sletela su na nišku vazdušnu luku, a putnici prolaze detaljnu kontrolu.

“Na snazi su veće mere predostrožnosti. Zaposleni koriste maske i rukavice, a od januara Aerodrom Niš koristi i termovizijske kamere”.

Putnike koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, potrebno je da se jave telefonom na broj 064 8945 235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja.

Područjem intenzivne transmisije virusa se smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2 smatraju se: NR Кina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Кoreja (Južna Кoreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija). Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer “Diamon Princess” koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com