Društvo

Sve je spremno za otvaranje kripte posvećene novim Kosovskim junacima na koju se čekalo 25 godina

Plato ispred Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu (Duvanište) je spreman za 24. mart, kada će u Hramu biti otvorena kripta s imenima stradalih Srba od strane NATO agresora 1999. godine.

Otvaranje kripte planirano je za 24. mart u 13:30 sati ispred Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu.

U Hramu, na mermernim pločama, je uklesano  1139  imena pripadnika Vojske Jugoslavije, policije i bezbednosnih snaga, koji su izgubili život braneći svoju otadžbinu Kosovo i Metohiju od strane terorista i Nato agresora.

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu na ceremoniji otvaranja kripte novim Kosovskim junacima prisustvovaće državni vrh i najverovatnije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niške Vesti (@niskevesti)

Obeležavanje četvrt veka od zločinačke NATO – agresije na Srbiju na državnom nivou biće održano u Prokuplju na na Trgu topličkih junaka od 20 sati. Centralnoj manifestaciji prisustvovaće i državni vrh na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Pre 25 godine na mirnu evropsku državu sručile su se zločinačke NATO bombe. Agresija NATO-a protiv Jugoslavije u martu-junu 1999. godine opravdavana tobože brigom o obespravljenom albanskom stanovništvu Kosova i Metohije, trajala je 78 dana. NATO zločina moramo i danas da se setimo… Bitno je da taj zločinački period nikada ne zaboravimo i njega se setimo i to isto prenesemo našoj deci, da nam se zlo ponovo ne ponovi, ističe profesor istorije Đorđe Bojanić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Na žalost nisu odbranili Kosovo, već su užasnom politikom koja se nastavlja žrtvovani i zaboravljeni. I danas posle 25 godina, a što ne posle 20 ili 15 recimo nije ista ova patriotska vlast otvarala kripte? Mučno mi je da slušam i gledam čoveka koji je tada 1999. god dobijao stan od 120m2 i sedeo u krugu dvojke i busao se u grudi, ko i danas. A danas nas je makr milion manje nego pre 25 godina. Inače deca i omladina do 25 godina i ne znaju gde je i šta je Kosovo.

    1. Bravo za komentar!!! Zasto ne sagrade spomenik svim žrtvama zlocinačkog cina nad gradjanima Srbije?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com