Kultura

Studenti Fakulteta umetnosti prvi na međunarodnom takmičenju u Valjevu

Studenti prve godine osnovnih studija sa niškog Fakulteta umetnosti osvojili su prvu nagradu u kategoriji kamerna muzika na 25. Međunarodnom festivalu flautista „Tahir Kulenović” u Valjevu.

Sastav „Musique per trois” koji čine Jovan Blagojević, flauta, Ilija Jovanović, violončelo i Vasilije Glavašević, klavir, dolazi iz klase prof. dr Ane Veličković Igić.

“Sastav je oformljen u oktobru prošle godine, a rad na takmičarskom programu trajao je tek tri meseca. „Vreme za uvežbavanje takmičarskog programa je bilo nepuna tri meseca, što je i za mnogo ozbiljnije kamerne ansamble veoma kratak period”, objašnjava profesorka za Niške Vesti.

Ističe da je rad sa ovim mladim studentima bio pravo zadovoljstvo, jer su sve troje posvećeni i talentovani.

„Ovaj uspeh na samom početku njihove akademske karijere govori da se radi o veoma talentovanim i vrednim ljudima pred kojima je svetla budućnost”, navodi profesorka.

Dodaje da je i za nju kao profesora, ali i za studente koji se tek upoznaju spemanje takmičarskog programa za kratko vreme bio veliki izazov.

Foto: Ane Veličković Igić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com