Obrazovanje

Stipendije za učenike i studente romske nacionalnosti

50 učenika srednjih škola i petoro studenata romske nacionalnosti, koji su dobrim  primerom za vršnjake, pokazali da se ipak može kad se hoće, stipendirano je od Grada. Učenici će biti stipendirani za period od devet i po meseci u iznosu od 7. 500 dinara, dok će studenti dobiti 12. 500 dinara u trajanju od deset meseci.

Foto: J.M.

“Ova stipendija mi jako znači, znači mi da neko vidi moj potencijal i uspeh i da ga neko nagradi na bilo kakav način. Drago što mi je Grad Niš omogućio da ponovo dobijem stipendiju i time me tera da nastavim svoje edukovanje i gura me da idem što dalje. Posle srednje škole planiram da završim fakultet, voleo bi h da upišem kriminalistiku ili nešto u svojoj struci”, rekao je Selver Saitović, učenik druge godine ETŠ “Mija Stanimirović”.

Srednjoškolci koji konkurišu za stipendiju moraju da imaju iz vladanja najmanje trojku i da su prethodnu školsku godinu završili sa prosekom od najmanje 2,5. Uslov za prijavu za studentsku stipendiju je prvi put upisana godina studija na nekom od fakulteta niškog Univerziteta, bez obzira na način finansiranja studija. Osim pomenutih, svi oni koji konkurišu za stipendiju moraju da ispunjavaju i druge uslove poput prebivališta na teritoriji grada Niša i srpskog državljanstva.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com