Obrazovanje

Grad Niš obezbedio 60 stipendija za Rome studente i srednjoškolce

Grad Niš obezbedio je 60 stipendija za srednjoškolce i studente romske nacionalnosti, a konkurs za njihovo dobijanje je u toku. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, srednjoškolci koji se nađu među prvih 50 na listi dobijaće devet i po meseci po 7.500 dinara, dok će deset srednjoškolaca dobijati deset meseci po 12.500 dinara.

Srednjoškolci koji konkurišu za stipendiju moraju da imaju iz vladanja najmanje trojku i da su prethodnu školsku godinu završili sa prosekom od najmanje 2,5. Uslov za prijavu za studentsku stipendiju je prvi put upisana godina studija na nekom od fakulteta niškog Univerziteta, bez obzira na način finansiranja studija. Osim pomenutih, svi oni koji konkurišu za stipendiju moraju da ispunjavaju i druge uslove poput prebivališta na teritoriji grada Niša i srpskog državljanstva. Konkurs sa svim detaljima za prijavu za stipendiranje objavljen je na zvaničnom sajtu grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com