DruštvoKulturaObrazovanje

Gradska opština Medijana uručila stipendije i nagrade Komisije Sveta Petke

Cilj da mladi ostanu u Srbiji

Dvoje studenata, 16 –oro učenika osnovnih i 18-oro učenika srednjih škola sa područja najveće niške opštine, dobilo je stipendije i nagrade Komisije Sveta Petke. Novčani iznos nagrade iznosi 30 hiljada dinara, dok će stipendisti Medijane 12 meseci primati iznos od po 11.500 dinara.

Foto: Niške Vesti/JM

Nagrade najboljima na konkursu, uručili su predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i predsednik Komisije Sveta Petka prof. Dr Žarko Ranković.

Foto: GO Medijana

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da opština čini sve kako bi zadržala mlade da ostanu u svojoj zemlji.

“Nagrade i stipendije su deo naše pronatalitetne politike, po kojoj je Medijana prepoznatljiva. Ove godine smo dodelili najviše nagrada talentovanim učenicima, u ukupnom iznosu od blizu 1, 2 miliona dinara. Svaki stipendista dobiće oko 140 hiljada. Nisu to neki iznosi, ali će ipak značiti deci i roditeljima”, rekao je Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Predsednik Komisije Sveta Petka, prof. Dr Žarko Ranković naglasio je da se nikada nije postavljalo pitanje odobravanja nagrada, jer u budžetu mora da ima para za mlade talente.

Foto: GO Medijana

On je dodao da je saradnja ove Komisije sa rukovodstvom opštine izuzetna, i da sve to ide u prilog našim učenicima.

Anđela Tasić, studentkinja četvrte godine Medicinskog fakulteta čiji prosek na fakultetu iznosi 9.58 ističe da joj e ova stipendija velika motivacija za dalje uspehe.

Foto: Niške Vesti/JM

“Uslov za dobijanje stipendije bio je  dobar prosek, tačnije prosek preko 9 i položeni ispiti u roku. Moj prosek iznosi 9. 58, što se postiže uz trud i vredno učenje. Trudiću se da i dalje napredujem, a novac ću da iskoristim kako bi unapredila učenje”, kaže Anđela.

Učenica Helena Stamenković, osvojila je prvu nagradu u Srbiji za IT, tehniku i robotiku. Ona je obradila rad pod nazivom „upravljanje transportnom trakom“ i pokazala inovativne ideje primenom infracrvenim zrakom u ovoj oblasti. Novac će takođe iskoristiti za dalje napredovanje i lično razvijanje.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com