Sport

Staša Gejo na Svetskom kupu u Solt Lejk Sitiju

Nišllijka Staša Gejo, najbolja takmičarka u sportskom penjanju u Srbiji, takmiči se na Svetskom kupu u Solt Lejk Sitiju, u organizaciji Međunarodne federacije sportskog penjanja (IFSC), koji će se trajati do 22. maja.

Našu najbolju penjačica kvalifikacije u bolderu, disciplini koja je njena specijalnost, očekuju drugog dana takmičenja od 02.00 časova ujutru po vremenu u Srbiji, odnosno u 18.00 sati po vremenu u SAD-u.

Polufinalna takmičenja u bolderu za žene održaće se u nedelju, 22. maja 2022. godine od 19.00 časova po srpskom vremenu, dok će se finala održati istog dana od ponoći po našem vremenu.

Svetski kup je nadmetanje u okviru kojeg se skuplja najveći broj bodova za Svetsku rang listu, na kojoj se naša Staša Gejo trenutno nalazi na 3. mestu u disciplini bolder.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Staša Gejo (@gejostasa)

Staša Gejo je članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Bila je svetska juniorska šampionka 2015. godine. U seniorskoj konkurenciji pobedila je na Svetskim igrama 2017. godine. Bila je evropska šampionka u disciplini bolder 2017. u Minhenu i treća u kombinaciji. Potom, 2018. godine bila je treća na Svetskom prvenstvu u disciplini bolder. Osvojila je bronzanu medalju u sportskom penjanju u disciplini bolder na Evropskom prvenstvu 2020. godine u Moskvi.

Izvor: Olimpijski Komitet Srbije

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com