DruštvoHronika

SRAMOTA: Vandali ruinirali Rovče

Sportski kopleks “Rovče”, koji je 2018. godine kompletno obnovljeno, bilo je na meti vandala za sada nepoznatih počinioca. Oni su ruinirali svlačionice i toalete, počupali kablove, razbili koševe, skinuli podlugu sa sportskih terena, a prema navodima gradskog većnika za sport Branislava Kačara kolika je šteta pričinjena biće tek utvrđeno.

 

O ovom vandalskom činu obavešteno je tućilaštvo. Policija je izašla na teren, ali za sada počinioci nisu poznati.

“Ovo nije jedini teren koji su vandali oštetili. Meni preostaje samo da apelujem na svest naših sugrađana da ne oštećuju sportske terene, jer je to zajedničko dobro svih stanovnika”, rekao je Kačar Niškim Vestima.

On se zapitao da li je potrebno da vojska i policija čuvaju sportske terene, ili da grad angažuje fizičko  obezbeđenje.  To bio veliki izdatak i za tim nema potrebne ukoliko svi shvatimo da je potrebno da čuvamo naš grad.

“Obezbeđenje bi koštalo 10 miliona dinara godišnje, a za taj novac bi smo mogli da izgradimo tri  nova sportska terena. Ono što je izvesno, mi ćemo postaviti video nadzor u drugoj fazi radova, ali dok to ne učinimo pronaći ćemo način da zaštitimo terene. “, istakao je gradski većnik.

Foto: Branislav Kačar

Nakon ovog vandalskog čina Grad razmišlja šta da učini, a da ih ne košta mnogo. Možda da napravi neki sadržaj koje bi privatnik uzeo u zakup, a zauzvrat bi čuvao ovaj kompleks. Do tada, šteta koja je pričinjena moraće da se sanira, a taj novac je mogao da se upotrebi za nešto drugo.

Sedamdesetih godina prošlog veka Rovče je bilo jedno od najomiljenijih mesta na kome su se okupljali mladi zaljubljenici u sport iz Niša. Na sportskim terenima se igrao rukomet, mali fudbal, a na red da se uđe na teren čekalo se i po nekoliko sati. Omiljenom sastajalištu mladih koji se rekreativno bave sportom, ali i sportskim ekipama teren u Rovčetu ponovo je na raspolaganju i to prema rečima gradskog večnika zaduženog za sport Branislava Kačara potpuno besplatno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa ovde je apolutno sve jasno. Sve ovo je u sluzbi kradje novca. Ili ce neko krenuti da obezbedjuje terene i naravno tal graskim ocima, ili ce neko da ugradi ,neocekivano skup, video nadzor, i narvno tal gradskim ocima… Sve je jasno kao dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com